Ελλάδα

Εισήγηση επιτροπής ανεμβολίαστοι: Με αρνητικό τεστ η μετακίνηση από νομό σε νομό

Εισήγηση επιτροπής ανεμβολίαστοι: Με αρνητικό τεστ η μετακίνηση από νομό σε νομό
Εισήγηση επιτροπής ανεμβολίαστοι: Τι εισηγείται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων σχετικά τις μετακινήσεις από νομό σε νομό που αφορούν ανεμβολίαστους.

Οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα χρειάζεται να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού για να μετακινηθούν από νομό σε νομό, σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων ως ένα ακόμη μέτρο για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών.

Σύμφωνα και με τις δηλώσεις του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου μόνο το 0,3% έχει νοσήσει από COVID-19 μετά τον εμβολιασμό του, ενώ για τους εμβολιασμούς μίλησε και η κυβερνητική εκπρόσωπος στη σημερινή ενημέρωση.

Εισήγηση επιτροπής ανεμβολίαστοι: Μετακίνηση από νομό σε νομό

Ειδικότερα, η εισήγηση προβλέπει να γίνονται εσωτερικές μετακινήσεις για τους ανεμβολιαστους πολίτες με αρνητικό μοριακό έλεγχο ή με αρνητικό rapid test, ενώ δεν θα γίνονται δεκτά τα self test.

Πατήσια

Η εισήγηση κρίθηκε αναγκαία για τη διασφάλιση της μη διασποράς του κορωνοιου το επόμενο διάστημα που αναμένεται η κινητικότητα να εκτοξευθεί λόγω θέρους και διακοπών. Αυτό που τονίστηκε είναι ότι αναμένεται να υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις και αυτές θα αφορούν σ’ εκείνους που μετακινούνται καθημερινά για την εργασία τους.

Πρόκειται για μια πρόταση η οποία ελπιζεται ότι θα λειτουργήσει και ως μοχλός πίεσης για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, δεδομένου ότι ο έλεγχος συνεπάγεται κόστος. Ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το απόγευμα στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης.

Εισήγηση επιτροπής ανεμβολίαστοι: «Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί κινδυνεύουν»

«Τα στοιχεία καταδεικνύουν και οι επιστήμονες προειδοποιούν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Μπορεί ταυτόχρονα να λειτουργούν σαν αναμεταδότες του ιού γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ευρύτερο κίνδυνο για την κοινότητα.

Όσο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο τόσο λιγότερο χώρο αφήνουμε στις νέες μεταλλάξεις να εξαπλωθούν και να προσβάλουν τους ανεμβολίαστους. Εισήγηση επιτροπής ανεμβολίαστοι

Ο εμβολιασμός είναι η ασπίδα για την προστασία της δημόσιας υγείας και ταυτόχρονα είναι το εισιτήριο επανόδου στην κανονικότητα», τόνισε η κ. Πελώνη. «Είναι πολύ στενάχωρο όταν βλέπουμε και σήμερα εισαγωγές στα νοσοκομεία, ενώ υπάρχει η δυνατότητα προστασίας με το εμβόλιο», πρόσθεσε.

Με αναφορά σε χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «είναι πολύ στενάχωρο όταν βλέπουμε και σήμερα ακόμα να έχουμε εισαγωγές στα νοσοκομεία, εισαγωγές στις εντατικές, συμπολίτες μας να χάνουν τη ζωή τους και σχεδόν όλοι να είναι ανεμβολίαστοι ενώ είχαν τη δυνατότητα να προστατευθούν μέσα από το εμβόλιο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments