Ελλάδα

Πανδημία ενημέρωση: Τα νεότερα για τον κορωνοϊό

Πανδημία ενημέρωση: Τα νεότερα για τον κορωνοϊό
Πανδημία ενημέρωση: Όπως κάθε Πέμπτη έτσι και σήμερα πρόκειται να γίνει η ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τους λοιμωξιολόγους.

Πραγματοποιήθηκε για σήμερα η ενημέρωση για την πανδημία. Αναλυτικότερα, σήμερα εντοπίστηκαν 761 νέα κρούσματα, ενώ την Τετάρτη καταγράφηκαν 633 κρούσματα εκ των οποίων τα 315 εντοπίστηκαν στην Αττική και 31 στη Θεσσαλονίκη.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετείχε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Πανδημία ενημέρωση: Σταθεροποίηση της πανδημίας

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα της περασμένης εβδομάδας δείχνουν μία σταθεροποίηση της επιδημίας. Φαίνεται πως έχει ανακοπεί η καθοδική πορεία της πανδημίας, που είχε σημειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, με τον ηλικιακό μέσο όρο των κρουσμάτων να έχει μειωθεί», ανέφερε αρχικά η κ. Παπαευαγγέλου.

Πανδημία ενημέρωση

«Η πλειοψηφία κρουσμάτων αφορά τους νέους 18 -34 ετών (60%). Παράλληλα, υπάρχει αύξηση κρουσμάτων σε νησιωτικές περιοχές». Η αύξηση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα φαίνεται να οφείλεται στη χαλάρωση που επικρατεί στην τήρηση των μέτρων προστασίας, αλλά και στη μετάλλαξη Δέλτα», πρόσθεσε.

«Η αύξηση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα φαίνεται να οφείλεται στη χαλάρωση που επικρατεί στην τήρηση των μέτρων προστασίας, αλλά και στη μετάλλαξη Δέλτα”, συμπλήρωσε. “Ήδη καταγράφονται περιστατικά σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Η μετάλλαξη Δέλτα είναι 100% πιο μεταδοτική σε σύγκριση με τον αρχικό ιό. Ιδιαίτερα αυξημένη φαίνεται να είναι η ενδοοικογενειακή μετάδοση της μετάλλαξης». Πανδημία ενημέρωση

Πανδημία ενημέρωση: Μειώθηκαν οι διασωληνωμένοι

“Μειώθηκαν κατά 28% οι διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα”, ανέφερε από την πλευρά του ο Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας ότι συνεχίζεται η αποσυμπίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. “Η αποτελεσματικότητα των ολοκληρωμένων εμβολιασμών κατά της μετάλλαξης Δέλτα είναι υψηλή”, είπε στη συνέχεια.  

Δείτε την ενημέρωση

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments