Διεθνή

ΠΟΥ μετάλλαξη Δέλτα: Προειδοποιεί για νέο κύμα κορωνοϊού στην Ευρώπη

ΠΟΥ μετάλλαξη Δέλτα: Προειδοποιεί για νέο κύμα κορωνοϊού στην Ευρώπη
ΠΟΥ μετάλλαξη Δέλτα: Για την επικινδυνότητα της μετάλλαξης Δέλτα για την Ευρώπη προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Τον κώδωνα του κινδύνου για το νέο κύμα κορωνοϊού από τη μετάλλαξη Δέλτα, κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμος Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη. Την ίδια ώρα από σήμερα τέθηκε σε ισχύ το Green Pass για τις μετακινήσεις εντός της Ηπείρου.

ΠΟΥ μετάλλαξη Δέλτα: Τι αναφέρει ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη

Μια περίοδος 10 εβδομάδων στη διάρκεια της οποίας μειώνονταν τα κρούσματα της covid-19 στην Ευρώπη έφτασε στο τέλος της και ένα νέο κύμα μολύνσεων είναι αναπόφευκτο, αν οι πολίτες και οι πολιτικοί δεν παραμείνουν πειθαρχημένοι, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε. ΠΟΥ μετάλλαξη Δέλτα

Την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων covid-19 αυξήθηκε κατά 10%, κυρίως λόγω των ταξιδίων, των συγκεντρώσεων και της χαλάρωσης των μέτρων, εξήγησε ο Κλούγκε.

“Αυτό συμβαίνει σε ένα πλαίσιο μιας γρήγορα εξελισσόμενης κατάστασης: Ένα νέο στέλεχος ανησυχίας — το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα– και μια περιοχή όπου, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των κρατών, εκατομμύρια ανθρωποι παραμένουν ανεμβολίαστοι” κατά της covid-19, πρόσθεσε.

ΠΟΥ μετάλλαξη Δέλτα: Θα επικρατήσει στην Ευρώπη

H μετάλλαξη «Δέλτα» (ινδική) θα αποτελεί το 90% των κρουσμάτων στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες, αναφέρει σε νέα εκτίμησή του το ECDC. Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, η μετάλλαξη «Δέλτα» είναι πιο μεταδοτική από την Alpha (Β.1.1.7) VOC και μπορεί να σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο νοσηλείας. ΠΟΥ μετάλλαξη Δέλτα

«Έως τα τέλη Αυγούστου θα αποτελεί το 90% των νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη», σημειώνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Επιπλέον, υπάρχουν ενδείξεις ότι όσοι έχουν λάβει μόνο την πρώτη δόση του εμβολιαστικού προγράμματος δύο δόσεων προστατεύονται λιγότερο καλά από μόλυνση με την παραλλαγή Δέλτα από ότι έναντι άλλων παραλλαγών, ανεξάρτητα από τον τύπο του εμβολίου. Ωστόσο, ο πλήρης εμβολιασμός παρέχει σχεδόν ισοδύναμη προστασία έναντι της παραλλαγής Δέλτα.

Όπως δήλωσε η διευθύντρια του ECDC δρ Αντρέα ‘Αμον, «δυστυχώς τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι η Δέλτα μπορεί να μολύνει άτομα που έχουν κάνει μόνο μία δόση των υπαρχόντων σήμερα εμβολίων. Είναι πολύ πιθανό ότι η εν λόγω παραλλαγή θα κυκλοφορεί εκτεταμένα στη διάρκεια του καλοκαιριού, ιδίως μεταξύ των νέων που δεν περιλαμβάνονται στον εμβολιασμό. Αυτό μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για τους πιο ευπαθείς ανθρώπους να μολυνθούν και να αρρωστήσουν σοβαρά ή να πεθάνουν, αν δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments