Πολιτική

ΚΚΕ: Αυτοδυναμία στους εμβολιασμούς

ΚΚΕ: Αυτοδυναμία στους εμβολιασμούς
ΚΚΕ: Το πρώτο κόμμα που δημοσιοποίησε το ποσοστό των εμβολιασμένων που συμμετείχαν σε μια εσωτερική διαδικασία.

Το ΚΚΕ έγινε το πρώτο κόμμα που δημοσιοποίησε το ποσοστό των εμβολιασμένων που συμμετείχαν σε μια εσωτερική διαδικασία. Ανάμεσα στα στατιστικά στοιχεία που έστειλε ο Περισσός για το 21ο Συνέδριο που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, έχει συμπεριληφθεί και το ποσοστό των εμβολιασμένων συνέδρων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Πλήρως εμβολιασμένο είναι το 42,06% των αντιπροσώπων ενώ το 50,7% έχουν κάνει την πρώτη δόση. Το υπόλοιπο 7,24% έχει προγραμματίσει την πρώτη δόση ή έχει νοσήσει.»

Το 44,06% είναι ποσοστό… αυτοδυναμίας και καλύτερο από τους γενικούς μέσους όρους του εμβολιασμού στη χώρα.

Υπέρ του εμβολιασμού

Το ΚΚΕ είναι αναφανδόν υπέρ τουεμβολίου. Ωστόσο, διαφώνησε κατηγορηματικά με επίδομα των 150 ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους νέους. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

«Τα ζητήματα του εμβολιασμού και γενικότερα της προστασίας της δημόσιας υγείας είναι πάρα πολύ σοβαρά, για να επιλυθούν με όρους ανταπόδοσης και με “δωράκια” στη νεολαία. Τα παραπάνω συνιστούν την πιο εκφυλισμένη εκδοχή “της ατομικής ευθύνης” και δείχνουν την επικίνδυνη αντίληψη της κυβέρνησης.»

Τα υπόλοιπα στοιχεία

Στη συμμετοχή των γυναικών το ΚΚΕ δεν φαίνεται πάντως να τα πηγαίνει τόσο καλά, αφού μόλις το 23,4% των συνέδρων ήταν γυναίκες. Σχετικά χαμηλός ο μέρος όρος ηλικίας των συνέδρων (45 ετών). Ο μέσος όρος κομματικής ηλικίας είναι 21 έτη.

Το 32,24% είναι μέλη ΔΣ εργατικών σωματείων, από τους οποίους το 73,91% σε πρωτοβάθμιο σωματείο, 49,23% σε δευτεροβάθμιο και 13,04% σε τριτοβάθμιο.

Το 24,77% είναι μέλη άλλων μαζικών οργανώσεων, από τους οποίους το 63,21% σε πρωτοβάθμια οργάνωση, 27,36% σε δευτεροβάθμια και 15,09% σε τριτοβάθμια.

Το 62,62% είναι εργάτες – υπάλληλοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Το 2,57% είναι αυτοαπασχολούμενοι αγρότες .

Το 3,97 είναι αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ.

Αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες είναι το 5,14%.

Συνταξιούχοι είναι το 6,78%.

Επίσης στο σώμα του συνεδρίου συμμετείχαν φοιτητές και σπουδαστές, πανεπιστημιακοί – ερευνητές, αλλά και καλλιτέχνες.

Το 57% είναι απόφοιτοι ΑΕΙ – ΤΕΙ όπου το 13,32% έχει κάνει μεταπτυχιακό, το 3,04% διδακτορικό και το 1,4% μεταδιδακτορικό.

Επίσης το 66,36% γνωρίζει Αγγλικά, το 9,11% Γαλλικά, το 3,5% Ιταλικά, το 2,1% Ισπανικά, ενώ ως επιπλέον γλώσσες καταγράφονται τα Γερμανικά, τα Ρώσικα, τα Αραβικά, τα Αλβανικά, τα Βουλγάρικα, τα Ρουμάνικα, τα Δανέζικα, τα Πολωνικά και τα Πορτογαλικά. Κουτσούμπας

Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας

«Ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας αποτελούν όσα μέχρι σήμερα η κυβέρνηση αρνείται να κάνει, δηλαδή η αποφασιστική θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, η λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας σε κρίσιμους χώρους, ιδιαίτερα σε χώρους εργασίας, ενόψει και νέων μεταλλάξεων και η ουσιαστική ενημέρωση για την ανάγκη μαζικού εμβολιασμού» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την κυβερνητική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας και καταλήγει: «Αντί γι’ αυτά η κυβέρνηση υποκλίνεται στα πρωτόκολλα των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού, ενώ στο ζήτημα του εμβολιασμού επενδύει αποκλειστικά στη χρεοκοπημένη συνταγή της “ατομικής ευθύνης” και στη λογική της “ανταπόδοσης”, συνεχίζοντας τα αντιφατικά μέτρα, γεγονός που ενισχύει τον ανορθολογισμό και υπονομεύει την προστασία της υγείας του λαού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments