Αθλητισμός

Ελβετία Ισπανία 1-3: Στον ημιτελικό του Euro οι Ισπανοί

Ελβετία Ισπανία 1-3: Στον ημιτελικό του Euro οι Ισπανοί
Ελβετία Ισπανία 1-3: Η Ισπανία κατάφερε στα πέναλτι να εξασφαλίσει την πρόκριση στους ημιτελικούς του Euro 2020 νικώντας την Ελβετία.

Πρώτος προημιτελικός στο “Κρεστόφσκι” της Αγίας Πετρούπολης, με την Ισπανία να νικάει την Ελβετία εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους ημιτελικούς του Euro 2020. Να θυμίσουμε ότι η Αγγλική Ομοσπονδία αποφάσισε να επιστρέψει στην UEFA τα 2.500 εισιτήρια που είχε στην διάθεση της για τον αγώνα με την Ουκρανία για τα προημιτελικά του Euro, ο οποίος θα γίνει στην Ρώμη, λόγω της μετάλλαξης «Δέλτα» του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, η  Ισπανία πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Euro μετά τον αγώνα κόντρα στην Ελβετία. Καθοριστικός για την ομάδα του Λουίς Ενρίκε ο Σιμόν που έπιασε δυο πέναλτι. Αν και οι δύο ομάδες είχαν πολλές ευκαιρίες για γκολ η Ισπανία κατάφερε να ισοφαρίσει και να κρατήσει το σκορ. Μετά το τέλος της παράτασης οι δύο ομάδες αντιπαρατέθηκαν στα πέναλτι, όπου νικήτρια βγήκε η Ισπανία. Ελβετία Ισπανία

Καθοριστικός ο ρόλος του Σιμόν στα πέναλτι

Ωστόσο, ο Σιμόν στην ρώσικη ρουλέτα είχε άλλα σχέδια, καθώς έπιασε δυο πέναλτι και έστειλε την Ισπανία στο Γουέμπλει, όπου και περιμένει τον επόμενο αντίπαλο της, ο οποίος θα προκύψει από το ζευγάρι Βέλγιο-Ιταλία.

Η σπουδαία Ελβετία πήγε το παιχνίδι στην παράταση, με τον Σακίρι να απαντάει στο προβάδισμα της Ισπανίας (αυτογκόλ του Ζακαρία). Εκεί είδε τον εξαιρετικό Ζόμερ να την κρατάει στο παιχνίδι, αν και έπαιζε με παίκτη λιγότερο, καθώς πραγματοποίησε 10 επεμβάσεις στον έξτρα χρόνο.

Φάσεις και γκολ

Η Ισπανία προηγήθηκε στο σκορ στον προημιτελικό με την Ελβετία έχοντας τη βοήθεια της τύχης. Ο Ζόρντι Άλμπα σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Ζακαρία και κατέληξε στα δίχτυα των Ελβετών.

Η Ελβετία στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να ισοφαρίσει την Ισπανία. Ο Σακίρι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή των Ισπανών και έφερε το ματς στα ίσα.

Οι συνθέσεις και το σύστημα

Ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς επέλεξε την σύνθεση και το σύστημα με το οποίο παρέταξε τους Ελβετούς με τον Ντένις Ζακάρια στη θέση του τιμωρημένου Γκράνιτ Τζάκα. Από την άλλη, ο Λουίς Ενρίκε έκανε δύο αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Κροατία, αφού επανέφερε τον Τζόρντι Άλμπα στη θέση του Χοσέ Γκαγιά, ενώ προτίμησε τον Πάου Τόρες αντί του Έρικ Γκαρθία στα στόπερ.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Βιντμέρ, Ζακάρια, Φρόιλερ, Ζουμπέρ, Σακίρι, Σεφέροβιτς, Εμπολό

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Λαπόρτ, Π. Τόρες, Άλμπα, Κόκε, Μπουσκέτς, Πέδρι, Σαράμπια, Μοράτα, Φ. Τόρες

Αναπληρωματικοί

ΕΛΒΕΤΙΑ: Εμβογκό, Κόμπελ, Εμπαμπού, Ρ. Βάργκας, Σο, Φάσναχτ, Μπενίτο, Γκαβράνοβιτς, Φερνάντες, Σαρ, Τσερμέρτ, Λοτομπά

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ντε Χέα, Σάντσεθ, Ντ. Γιορέντε, Μ. Γιορέντε, Μορένο, Τιάγκο, Γκαρθία, Γκαγιά, Ρόδρι, Όλμο, Τραορέ, Οϊαρθάμπαλ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments