Ελλάδα

Μόσιαλος: Αποτελεσματικό το εμβόλιο της J & J στις μεταλλάξεις

Μόσιαλος: Αποτελεσματικό το εμβόλιο της J & J στις μεταλλάξεις
Μόσιαλος: Σχετικά με το εμβόλιο Johnson και την αποτελεσματικότητα του κόντρα στις μεταλλάξεις μίλησε ο καθηγητής πολιτικής υγείας.
Μόσιαλος: Σχετικά με το εμβόλιο Johnson και την αποτελεσματικότητα του κόντρα στις μεταλλάξεις μίλησε ο καθηγητής πολιτικής υγείας.

Βέβαιος για το γεγονός ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει, εμφανίστηκε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος. «Το θέμα είναι πόσο μπορούμε να το καθυστερήσουμε στην χώρα μας», ξεκαθάρισε ο καθηγητής. Να τονίσουμε πως ως προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης της συγκεκριμένης μετάλλαξης, η Ελλάδα πέρασε σήμερα άλλο ένα ορόσημο, αυτό των 8 εκατομμυρίων δόσεων εμβολιασμού.

Ήπιες είναι οι λοιμώξεις σε εμβολιασμένους επαγγελματίες υγείας με το εμβόλιο της Johnson and Johnson σύμφωνα με κλινική μελέτη. Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Σχετικά με την μελέτη Sisonke

Όπως αναφέρει η μελέτη που ονομάζεται ‘Sisonke’ θα παρακολουθήσει μισό εκατομμύριο υγειονομικούς για δυο χρόνια, και καταγράφει τις λοιμώξεις μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της J&J. Οι λοιμώξεις προσδιορίζονται από το θετικό μοριακό τεστ για τη νόσο του COVID-19 σε εμβολιασμένους υγειονομικούς και περισσότερες από 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Οι υπεύθυνοι ερευνητές της μελέτης, χωρίς να προσδιορίσουν εάν θα προβούν σύντομα σε επιστημονική δημοσίευση, έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία που δείχνουν ότι το 94% των λοιμώξεων μετά από εμβολιασμό είναι ήπιες, 4% είναι μέτριες και μόνο 2% σοβαρές.

Σχετικά με διάφορα εργαστηριακά δεδομένα

Το ίδιο δελτίο αναφέρθηκε σε δικές τους αλλά και άλλες εργαστηριακές μελέτες από τις ΗΠΑ που δείχνουν ότι με την πάροδο του χρόνου η ανοσοαπόκριση που προκαλείται από το εμβόλιο J&J καλύπτει τις παραλλαγές βήτα και δέλτα. Πράγματι, τα ενθαρρυντικά εργαστηριακά δεδομένα (που μόλις ανακοινωθήκαν στο bioRxIV, (doi.org/10.1101/2021.07.01.450707) αναφέρονται υψηλή αποτελεσματικότητα του εμβολίου της J&J έναντι της δέλτα παραλλαγής.

Και ξέρουμε πως θα έχουμε επίσης σύντομα και άλλα αποτελέσματα για την παραλλαγή δέλτα από την Αγγλία. ‘Sisonke’ σημαίνει μαζί. Αυτό χρειαζόμαστε: συνεργασία μεταξύ ερευνητών και υγειονομικών και άμεση και αντικειμενική επικοινωνία των αποτελεσμάτων στους πολίτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments