Ελλάδα

Χρήστος Παππάς: Ποινική δίωξη στην 52χρονη Ουκρανή

Χρήστος Παππάς: Ποινική δίωξη στην 52χρονη Ουκρανή
Χρήστος Παππάς: Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε η 52χρονη Ουκρανή, όπου της ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία.

Λίγο μετά το μεσημέρι η 52χρονη Ουκρανή που έκρυβε στο σπίτι της επί 9 μήνες, τον Χρήστο Παππά, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα. Στις φυλακές Δομοκού μεταφέρθηκε ο Χρήστος Παππάς, μετά από ένα πολύ σύντομα πέρασμα από το Εφετείο. 

Πιο συγκεκριμένα, ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία ασκήθηκε από τον εισαγγελέα στην 52χρονη Ουκρανή στο σπίτι της οποίας συνελήφθη ο καταδικασθείς ως ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς. Χρήστος Παππάς

Στο αυτόφωρο η κατηγορουμένη

Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο για να δικαστεί. Η 52χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, λίγο μετά τη μεταγωγή του Χρήστου Παππά στις φυλακές Δομοκού.

Υπενθυμίζεται ότι η 52χρονη, ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του φυγόποινου χρυσαυγίτη, Περικλή Σταυριανάκη, ο πελάτης του δεν διατηρούσε μακρινή φιλία μαζί της. «Περίπου έναν χρόνο και όχι παραπάνω να την ήξερε» είπε χαρακτηριστικά.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είχαν βάλει στο «μικροσκόπιο» ένα κύκλο περίπου 300 ατόμων που είχαν σχέσεις με τον Χρήστο Παππά και θα μπορούσαν να είχαν οργανώσει τη διαφυγή του.

Χρήστος Παππάς: Πως έγινε η σύλληψη

Σε σπίτι στην περιοχή του Ζωγράφου συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς. Ο πρώην βουλευτής που έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκισης είχε καταφέρει να διαφύγει της σύλληψης, από τότε που βγήκε η απόφαση για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Χρήστος Παππάς

Μάλιστα στις 22 Οκτωβρίου του 2020, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, μέσω του δικηγόρου του, είχε δηλώσει στις 22 Οκτωβρίου 2020 ότι δεν θα παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές, αρνούμενος να εκτίσει την ποινή του για την κατηγορία της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης. Χρήστος Παππάς

Χθες βράδυ συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και μια γυναίκα 52 ετών που έκρυβε τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, από τον περασμένο Οκτώβριο στο σπίτι της στου Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Ελληνίδα υπήκοο, με καταγωγή από την Ουκρανία, ομοϊδεάτισσα του υπ’ αριθμόν δύο της Χρυσής Αυγής, η οποία μάλιστα είχε ενεργό πολιτική δράση στον συγκεκριμένο χώρο. Η 52χρονη συνελήφθη για υπόθαλψη και σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το σπίτι στο οποίο τον έκρυβε, τουλάχιστον το τελευταίο διάστημα, βρίσκεται στην οδό 28ης Οκτωβρίου 24 στου Ζωγράφου. Μετά τη σύλληψή του, ο Χρήστος Παππάς οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής, στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ. Ο καταζητούμενος κρυβόταν λίγο πιο δίπλα από τη ΓΑΔΑ σε σπίτι στου Ζωγράφου, όπου η γυναίκα του παρείχε άσυλο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments