Διεθνή

Παγκόσμια Ημέρα ΑΤΙΑ: Το συμβάν του Ρόσγουελ

Παγκόσμια Ημέρα ΑΤΙΑ: Το συμβάν του Ρόσγουελ
Παγκόσμια Ημέρα ΑΤΙΑ: Κάθε χρόνο στις 2 Ιουλίου, γιορτάζεται σε όλο τον πλανήτη η Παγκόσμια Ημέρα ΑΤΙΑ (World UFO Day).

Η Παγκόσμια Ημέρα ΑΤΙΑ (World UFO Day) εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Ιουλίου, με αφορμή το περιστατικό του Ρόσγουελ που έγινε στις 7 Ιουλίου. Οι λάτρεις των ΑΤΙΑ πραγματοποιούν συγκεντρώσεις σε πολλές χώρες του κόσμου και στρέφουν το βλέμμα προς τον ουρανό για την ανίχνευση άγνωστης ταυτότητος ιπτάμενων αντικειμένων.

H συγκεκριμένη ημέρα έχει ακόμα μεγαλύτερη επικαιρότητα φέτος, καθώς οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ εξέδωσαν έκθεση για τα UFO, με τα συμπεράσματα να αφήνουν πολλά ερωτήματα αναπάντητα.

Παγκόσμια Ημέρα ΑΤΙΑ: Το συμβάν του Ρόσγουελ

Την 7η Ιουλίου 1947, η RAAF (Roswell Army Air Field) εξέδωσε δελτίο τύπου δηλώνοντας ότι προσωπικό του 509th Bomb Group ανέκτησε τα συντρίμμια ενός «ιπτάμενου δίσκου» σε ράντζο κοντά στο Ρόσγουελ, πυροδοτώντας το έντονο ενδιαφέρον των ΜΜΕ.

Παγκόσμια Ημέρα ΑΤΙΑ

Αργότερα την ίδια μέρα, ο Στρατηγός διοικητής της Eighth Air Force δήλωσε ότι στην πραγματικότητα, ένα μετεωρολογικό μπαλόνι είχε ανακτηθεί από προσωπικό της RAAF και όχι «ιπτάμενος δίσκος». Ακολούθησε συνέντευξη τύπου, αναδεικνύοντας χαλάσματα φερόμενα ότι ανήκαν στο κατεστραμμένο αντικείμενο, τα οποία έδειχναν να επαληθεύουν την περιγραφή του μετεωρολογικού μπαλονιού.

Η υπόθεση ξεχάστηκε γρήγορα και αγνοήθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά, ακόμα και από ερευνητές των ΑΤΙΑ, για περισσότερο από 30 χρόνια. Τότε, το 1978 ο ειδικός των ΑΤΙΑ, Stanton T. Friedman κάλεσε σε συνέντευξη τον Ταγματάρχη Jesse Marcel, ο οποίος είχε αναμειχθεί στην αρχική ανάκτηση των χαλασμάτων το 1947.

Ο Marcel εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο στρατός είχε συγκαλύψει την ανάκτηση ενός εξωγήινου σκάφους. Η ιστορία του διαδόθηκε στους κύκλους των ΑΤΙΑ, προβαλλόμενη σε ντοκιμαντέρ για ΑΤΙΑ εκείνης της εποχής. Τον Φεβρουάριο του 1980, η εφημερίδα The National Enquirer διεξήγαγε τη δική της συνέντευξη με τον Marcel. Αυτό προσέλκυσε εθνική και παγκόσμια προσοχή για το συμβάν του Ρόσγουελ.

Επιπρόσθετες μαρτυρίες και αναφορές προέκυψαν κατά τα επόμενα χρόνια. Προστέθηκαν σημαντικές νέες λεπτομέρειες, ανάμεσα στις οποίες και ισχυρισμοί για μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση με σκοπό την ανάκτηση εξωγήινου σκάφους καθώς και εξωγήινων όντων. Το 1989 ο πρώην εργολάβος κηδειών Glenn Dennis μίλησε για διάφορα, ισχυριζόμενος ότι αυτοψίες εξωγήινων όντων έλαβαν χώρα στη βάση. Παγκόσμια Ημέρα ΑΤΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα ΑΤΙΑ: Τα συμπεράσματα της έκθεσης για τα UFO

«Πιθανόν δεν υπάρχει μοναδική εξήγηση» για τα φαινόμενα αυτά, σύμφωνα με το κείμενο της έκθεσης. «Δεν έχουμε σήμερα επαρκείς πληροφορίες στις βάσεις δεδομένων μας για να αποδώσουμε τα περιστατικά αυτά σε συγκεκριμένα αίτια», προστίθεται. Στην έκθεση καταγράφονται περιστατικά από το 2004 ως το 2021· οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών παραδέχονται ότι δεν έχουν καμία εξήγηση για πάνω από 140 εξ αυτών. Το σύνολο των πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν «δεν επιτρέπουν να εξαχθεί συμπέρασμα».

Από τα 144 περιστατικά που εξετάστηκαν, μόλις ένα μπόρεσε να εξηγηθεί: επρόκειτο για ένα μεγάλο μπαλόνι που ξεφούσκωνε. Στα 18 καταγράφηκαν ασυνήθιστες κινήσεις ή ασυνήθιστα χαρακτηριστικά πτήσης, που κατέπληξαν αυτούς που τα παρατήρησαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments