ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Κώστας Ζαχαριάδης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Κώστας Ζαχαριάδης στο pagenews.gr: Να μη δημιουργηθεί ένα πλαίσιο εμβολιαστικού ρατσισμού

Κώστας Ζαχαριάδης στο pagenews.gr: Ο τομεάρχης εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις με τις υποθέσεις που εξιχνίασε η Ελληνική Αστυνομία, τις υποθέσεις των Νίκου Παππά και Σταύρου Παπασταύρου, αλλά και τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία.

Ο τομεάρχης εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και εκλεγμένος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική περιφέρεια Β1′ Βόρειου Τομέα Αθηνών, Κώστας Ζαχαριάδης σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις της επικαιρότητας στο pagenews.gr και στην εκπομπή Opinion Leader με το Δημήτρη Τάκη.

Στην εκπομπή είχε βρεθεί καλεσμένος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος είχε δηλώσει πως «η κυβέρνηση έχει μια λογική που φαίνεται ως λογική εξαγοράς».

Κώστας Ζαχαριάδης στο pagenews.gr: Η κυβέρνηση υστερεί στον τομέα της φύλαξης των πόλεων

Όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με πολύκροτες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία κ. Ζαχαριάδης δήλωσε πως τέτοιες ειδήσεις είναι θετικές όποιος και αν είναι στην κυβέρνηση. Ο τομεάρχης εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως «δε θέλουμε η χώρα να τα πηγαίνει χάλια για να λέμε πως ακούμε κριτική επειδή έχουμε δίκιο. Η χώρα θα πρέπει να έχει υψηλά στάνταρ ασφάλειας είτε είναι στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία είτε στο μέλλον ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

Ακόμη δήλωσε πως η ασφάλεια είναι καθολικό δικαίωμα των πολιτών και πως όλοι έχουμε ευθύνη στις μεγάλες αστοχίες, φέρνοντας ως παράδειγμα τις μαφιόζικες εκτελέσεις στις ελληνικές γειτονιές, αστυνόμους να φυλάνε άτομα που στη συνέχεια οδηγήθηκαν στη φυλακή, τη διαφυγή του Νίκου Παππά (για τον οποίο χαρακτήρισε βέβαια θετικό το γεγονός της σύλληψης παρά το αρχικό γεγονός) και ακόμη το «κωμικοτραγικό» περιστατικό με την πτώση του πίνακα του Πικάσο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η χώρα τους τελευταίους μήνες είχε μια πολύ κακή εικόνα όσον αφορά το κομμάτι της εγκληματικότητας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υστερεί στον τομέα της φύλαξης των πόλεων. Παράλληλα ζήτησε να μην υπάρχει μονομερής επικοινωνιακή διαχείριση τέτοιων γεγονότων και παράλληλα εμπιστοσύνη στα έμπειρα στελέχη της αστυνομίας.

Για τις υποθέσεις Νίκου Παππά και Σταύρου Παπασταύρου

Σχετικά με την αθωωτική απόφαση για τον Σταύρο Παπασταύρου δήλωσε πως: «Οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι απολύτως σεβαστές. Όταν μιλάει η δικαιοσύνη οι συγγνώμες περιττεύουν. Η κριτική είχε στον πυρήνα της πάντα τον κ. Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς έχει πάρει την απάντησή του τον ελληνικό λαό. Ο καθένας κρίνεται και η πολιτική ζωή προχωρά».

Κώστας Ζαχαριάδης στο pagenews.gr

Παράλληλα, όσον αφορά τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, εμφανίστηκε βέβαιος πως δεν πρόκειται να υπάρξει καταδικαστική απόφαση. «Ήθελαν να στοχοποιήσουν το Νίκο Παπά και να λερώσουν τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό απέτυχε παταγωδώς. Δικαιώνεται η δική μας πλευρά».

«Εδώ και ενάμιση χρόνο προσπαθούσαν να εμφανίσουν μια εικόνα ότι ο Παππάς τα μάσησε. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να είχε κανάλια δε θα έκανε κανένα διαγωνισμό, αλλά θα πήγαινε στους καναλάρχες και θα τους έδινε το ελεύθερο να μην πληρώνουν», δήλωσε ακόμη.

Τι δήλωσε για τα μέτρα της κυβέρνησης όσον αφορά την εστίαση και την ψυχαγωγία

Σχετικά με τους αμιγείς και μεικτούς χώρους στην εστίαση δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχος απευθύνοντας προτροπή στους κατοίκους να εμβολιαστούν ως μια ύψιστη πράξη ατομικής υπευθυνότητας.

«Ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται η κυβέρνηση στα συγκεκριμένα ζητήματα δείχνει ότι μπορεί να διχάσει τους πολίτες. Σε ένα μαγαζί μπορεί να υπάρξει μια τέτοια διαφοροποίηση, σε ένα βαγόνι του μετρό θα μπορούσε;», πρόσθεσε ο κ. Ζαχαριάδης.

Ακόμη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την άποψη πως «πρέπει να εξαντλήσουμε τις δυνατότητές μας, να πείσουμε τους πολίτες της Ελλάδας και να αφήσουμε τις λογικές διχασμού. Οι εμβολιασμένοι πολίτες δεν πρέπει να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίες. Δεν μπορούμε να φτιάξουμε ένα πλαίσιο εμβολιαστικού ρατσισμού».

«Πρώτα να δώσουμε τη μάχη για τον εμβολιασμό πρώτα, αλλά να μην κάνουμε ζήτημα κομματικής αντιπαράθεσης τους εμβολιασμούς. Πρέπει να εμβολιαστούν οι πολίτες όλων των χωρών». κατέληξε ο κ. Ζαχαριάδης.