Διεθνή

Φωτιά στην Κύπρο: Νεκροί οι 4 αγνοούμενοι

Φωτιά στην Κύπρο: Νεκροί οι 4 αγνοούμενοι
Φωτιά στην Κύπρο: Νεκροί ανασύρθηκαν οι τέσσερις μέχρι πρότινος αγνοούμενοι από την μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην Κύπρο.

Τέσσερα άτομα που αγνοούνταν στην περιοχή της Οδού, μετά τις χθεσινές πυρκαγιές που καίνε για δεύτερη ημέρα, εντοπίστηκαν νεκροί σε απόσταση 400 μέτρων από το καμένο αυτοκίνητό τους, έξω από το χωριό. Πρόκειται για Αιγύπτιους που εργάζονταν σε χωράφια. Όπως ανέφερε ο ΥΠΕΣ Νίκος Νουρής, οι τέσσερις άνθρωποι εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι. Για τη μεγάλη πυρκαγιά στον Αρακαπά Λεμεσού η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 67χρονου. Η Ελλάδα έχει στείλει βοήθεια, ενώ έχουν εκκενωθεί χωριά για την ασφάλεια των κατοίκων.

Στο μεταξύ, συνεχίζουν να μαίνονται φωτιές στις ορεινές περιοχές Λεμεσού και Λάρνακας. Επιχειρούν 11 πτητικά μέσα από το πρωί. «Η κατάσταση είναι σαφώς βελτιωμένο σε σχέση με χθες. Υπάρχουν αυτή την στιγμή πέντε ενεργά μέτωπα», ανέφερε ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου στο κυπριακό Μέσο philenews.com.

Ανέφερε ότι στην μάχη της κατάσβεσης της τεράστιων διαστάσεων πύρινης λαίλαπας έχουν ριχθεί πέραν των 70 πυροσβεστικών οχημάτων ενώ συνδράμουν και αρκετά καδενοφόρα μηχανήματα.

Τα εναέρια μέσα έχουν ριχθεί κυριολεκτικά στην μάχη με σύμμαχο τις υπάρχουσες καιρικές συνθήκες αφού όπως ανακοινώθηκε και χθες μετά τις 9 το πρωί θα πνέουν ισχυροί άνεμοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments