Ελλάδα

Πανδημία ενημέρωση: Ανοίγει την επόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 15-17

Πανδημία ενημέρωση: Ανοίγει την επόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 15-17
Πανδημία ενημέρωση: Όπως κάθε Δευτέρα έτσι και σήμερα, έγινε η ενημέρωση σχετικά με την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα.

Ολοκληρώθηκε για σήμερα η ενημέρωση για την πανδημία. Να θυμίσουμε ότι Υπενθυμίζουμε πως τα κρούσματα για την Κυριακή 04/07 ανήλθαν σε συνολικά 619. Το Σάββατο 03/07, τα κρούσματα είχαν σκαρφαλώσει στα 1.001.

Η ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19 έγινε από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, ο οποίος δήλωσε πως την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών.

Πανδημία ενημέρωση: Τι δήλωσε η Μαρία Θεοδωρίδου

Το λόγο πήρε πρώτη η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου η οποία τόνισε πως «Τα άτομα που απειλούνται ιδιαίτερα από τη μετάλλαξη Δέλτα είναι τα ανεμβολίαστα άτομα, άτομα που λόγω χρόνιων νοσημάτων δεν ανταποκρίθηκαν στον εμβολιασμό και άτομα κάτω των 18 ετών».

Πανδημία ενημέρωση

Παράλληλα, ανέφερε ξανά ότι όλα τα εμβόλια προστατεύουν από τη μετάλλαξη έναντι της βαριάς νόσησης και ειδικότερα. Συγκεκριμένα, τα Pfizer και Moderna φτάνουν στο 96%, στο 92% το AstraZeneca και στο 85% το Johnson & Johnson. Το ποσοστό προστασίας με μία δόση είναι στο 33%, άρα χρειάζεται 2η δόση.

Ακόμη πρόσθεσε πως έως και τρεις φορές είναι μεγαλύτερη η πιθανότητα νοσηλείας των παιδιών με κορωνοϊό, σε σχέση με τη γρίπη, ενώ οι έφηβοι μεταδίδουν πιο εύκολα τον ιό σε σχέση με τα μικρότερα παιδιά.

Πανδημία ενημέρωση: Πάνω από 4 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος τόνισε πως ο αριθμός των συνολικά εμβολιασμένων πολιτών έχει ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια, ενώ την επόμενη βδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των εφήβων 15 έως 17 ετών. Αναλυτικές οδηγίες θα δοθούν στην ενημέρωση της επόμενης Δευτέρας. Οι σημερινοί εμβολιασμοί αναμένεται να ξεπεράσουν τους 90.000.

Δείτε live την ενημέρωση

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments