ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Ζέττα Μακρή
Υφυπουργός Παιδείας

Ζέττα Μακρή στο pagenews.gr: Έχει εμβολιαστεί το 70% των εκπαιδευτικών

Ζέττα Μακρή στο pagenews.gr: Η υφυπουργός Παιδείας μίλησε για τα φλέγοντα ζητήματα σχετικά με τον εμβολιασμό μαθητών και καθηγητών αλλά και τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή μίλησε στο pagenews.gr και στην εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη, για μια σειρά θεμάτων που αφορούν τη λειτουργία της νέας σχολικής χρονιάς μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με τη μετάλλαξη Δέλτα στη χώρα μας, ενώ μίλησε και για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων, που αναμένουν με αγωνία οι μαθητές στις 9/7.

Ζέττα Μακρή στο pagenews.gr: Η τηλεκπαίδευση ήταν ένα πραγματικό θαύμα

Η υφυπουργός αναφέρθηκε αρχικά στη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων εξ αποστάσεως χαρακτηρίζοντας την τηλεκπαίδευση ως ένα πραγματικό θαύμα, με τη στήριξη βεβαίως των εκπαιδευτικών, ενώ χαρακτηριστικά πρόσθεσε πως «κακώς έσπευσε τόσο γρήγορα η αντιπολίτευση να μας κατηγορήσει», εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το πως λειτούργησε φέτος η τηλεκπαίδευση.

Για τους εμβολιασμούς καθηγητών και μαθητών

Η υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία του εμβολιασμού των καθηγητών, καθώς όπως είπε υπολογίζεται πως έχει εμβολιαστεί το 70% των καθηγητών έως σήμερα. Παράλληλα, έκανε και μια αναδρομή στη διαδικασία εμβολιασμού, για την οποία όπως υπενθύμισε, το υπουργείο εμβολίασε νωρίς το εκπαιδευτικό προσωπικό των ειδικών μονάδων, ενώ άνοιξε την πλατφόρμα των εκπαιδευτικών για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας. Ακόμη εξέφρασε και την πεποίθηση πως το συντριπτικό ποσοστό των καθηγητών θα εμβολιαστεί μέχρι το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Ζέττα Μακρή στο pagenews.gr

Μιλώντας για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμών για τους καθηγητές αλλά και για το πως θα γίνει ο εμβολιασμός μαθητών μετά και τη σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η Ζέττα Μακρή τόνισε πως το υπουργείο δεν θα εισηγηθεί το ίδιο κάποια απόφαση, αλλά θα περιμένει για την εισήγηση των ειδικών στο εν λόγω ζήτημα.

Ακόμη, ξεκαθάρισε πως «δε φαίνεται αυτή τη στιγμή πιθανό το ενδεχόμενο της τηλεκπαίδευσης από τη νέα χρονιά» και είπε πως η τηλεκπαίδευση θα έχει υποστηρικτικό ρόλο. Στο ενδεχόμενο να υπάρξει οποιαδήποτε απόφαση των ειδικών διαχωρισμού τάξεων εμβολιασμένων και μη μαθητών, απάντησε πως το Υπουργείο θα είναι έτοιμο για να πάρει τις αποφάσεις σε περίπτωση τέτοιας γνωμάτευσης.

Για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Μιλώντας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που οι υποψήφιοι θα λάβουν τα αποτελέσματα μέσω sms, κάτι το οποίο αφορά όσους εγγραφούν στην πλατφόρμα που θα είναι ανοιχτή μέχρι και αύριο, ενώ πρόσθεσε πως συντομα θα έχουμε και τις βάσεις.

Η υφυπουργός Παιδείας μίλησε ακόμη και για την κριτική την οποία η κυβέρνηση έχει δεχθεί σχετικά με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, τονίζοντας πως τα νούμερα που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυθαίρετα και διαφέρουν από ανακοίνωση σε ανακοίνωση και κάλεσε να υπάρξει υπομονή ώστε να ξεδιαλυθεί το τοπίο μετά και την ανακοίνωση των βάσεων.

Τέλος, η Ζέττα Μακρή αναφέρθηκε θετικά και στο παράλληλο μηχανογραφικό που είχαν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν μια σειρά από ειδικότητες σε ΙΕΚ.