Ελλάδα

Κορωνοπάρτι στην παραλία: Πληγή τα κέντρα διασκέδασης

Κορωνοπάρτι στην παραλία: Πληγή τα κέντρα διασκέδασης
Κορωνοπάρτι στην παραλία: Παρά τα όσα ακούγονται για την μετάλλαξη Δέλτα, στα κέντρα διασκέδασης συνεχίζεται ο συνωστισμός.

Τα κορωνοπάρτι κάθε βράδυ στα κέντρα διασκέδασης στην παραλία δίνουν και παίρνουν. Μάλιστα σήμερα ο κ. Θωμαϊδης μίλησε για την άνοδο του ιικού φορτίου σε ορισμένες περιοχές της Αττικής.  Δύο παραλιακά κέντρα έγιναν εστία μολύνσεων, καθώς μόνο αυτό το Σαββατοκύριακο εντοπίστηκαν πάνω από 80 συρροές κρουσμάτων στο κάθε κέντρο διασκέδασης.

Ενδεικτικό της ανησυχίας σχετικά με τις συρροές κρουσμάτων στα κέντρα διασκέδασης είναι και το μήνυμα που εξέπεμψε χτες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε πως δεν επιτρέπεται χαλάρωση στους ελέγχους. Είναι σαφές, λοιπόν, πως μέχρι τις 15 Ιουλίου όπου ξεκινά ο διαχωρισμός στα μαγαζιά σε μεικτούς χώρους και χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα κέντρα διασκέδασης, οι οποίοι μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικά χαλαροί.

Τρεις φορές πάνω τα κρούσματα σε σχέση με μία εβδομάδα πριν

Το γεγονός πως οι νέοι πλέον μολύνονται την ώρα που διασκεδάζουν επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ πως σήμερα θα έχουμε έκρηξη κρουσμάτων, καθώς οι νέες μολύνσεις θα ξεπεράσουν τις 1.500, ενώ τόνισε πως το 50% των κρουσμάτων σε νέους κάτω των 30 ετών προέρχεται από νυχτερινή διασκέδαση.

Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές πως η μετάλλαξη Δέλτα παίζει μεγάλο ρόλο στην απότομη αύξηση κρουσμάτων στη χώρα μας, καθώς όπως αναφέρουν και οι ειδικοί αναμένεται να επικρατήσει στην Ελλάδα μέσα στον Αύγουστο. Σημειώνεται πως η ανοδική αύξηση στα κρούσματα ξεκίνησε από την προηγούμενη Τρίτη, που ανέβηκαν πάνω από τα 600, σε δύο ημέρες πέρασαν και το όριο των 700, με αποκορύφωμα το Σάββατο που «σκαρφάλωσαν» σε λίγο περισσότερα από 1.000, ενώ το περασμένο 24ωρο ξεπέρασαν τα 800, εντείνοντας την ανησυχία.

Χτες μάλιστα ο Σωτήρης Τσιόδρας, στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης στο Μαξίμου, καθήμενος δίπλα στον πρωθυπουργό, παρουσίασε την πλήρη επιδημιολογική εικόνα της χώρας, δίνοντας έμφαση στις περιοχές που υπάρχει έντονα αυξητική τάση της πανδημίας, όπως η Αττική, η Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο. Από την περασμένη εβδομάδα εξελίσσεται μία σημαντική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων, της τάξης του 75%. «Η αυξητική τάση παρατηρείται ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες» είπε ο κ. Τσιόδρας.

Θωμαΐδης: Αύξηση 60% του ιικού φορτίου στα λύματα – Απέχει το τείχος ανοσίας

Η αύξηση του ιικού φορτίου του κοροναϊού αποτυπώνεται και στα λύματα, καθώς την περασμένη εβδομάδα υπήρξε αύξηση κατά 60% σύμφωνα με τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας στο Πανεπιστημίο Αθηνών, Νίκο Θωμαΐδη.

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ, «η αύξηση ξεκίνησε την Τετάρτη και κορυφώθηκε το Σάββατο που είχαμε το μεγαλύτερο ιικό φορτίο, γεγονός που αποτυπώθηκε και στα κρούσματα» Ο κ. Θωμαΐδης τόνισε ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι αποτέλεσμα της πανδημίας στην Ευρώπη. «Το περιμέναμε ότι θα ερχόταν και σε εμάς, αλλά όχι τόσο σύντομα».

Απαράδεκτες οι εικόνες από τα μαγαζιά

Ο καθηγητής μίλησε και για τα κατάμεστα κέντρα διασκέδασης επισημαίνοντας ότι «τα υγειονομικά μέτρα είναι πολύ συγκεκριμένα. Οι εικόνες από τα μαγαζιά είναι απαράδεκτες. Να αναλογιστούν ότι αυτό που συμβαίνει είναι υγειονομική βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας.

Πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα σε εσωτερικούς χώρους. Πώς είναι δυνατόν σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο από ότι ισχύει σε συναυλίες, όπου έχουν ληφθεί άλλα μέτρα. Δεν στέκει πουθενά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments