ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Γιώργος Γεωργαντάς
Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Γιώργος Γεωργαντάς στο pagenews.gr: Green Pass και για όσους νόσησαν και έκαναν μόνο την πρώτη δόση

Γιώργος Γεωργαντάς στο pagenews.gr: Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα, ενώ δήλωσε πως έχουν εκδοθεί 1.100.000 ευρωπαϊκά ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς μίλησε στο pagenews.gr και στην εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τους εμβολιασμούς στη χώρα μας, καθώς σήμερα ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε απομακρυσμένες περιοχές, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού (Green Pass).

Γιώργος Γεωργαντάς στο pagenews.gr: Ικανοποιητικός ο ρυθμός των εμβολιασμών

Ο υφυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ρυθμό των εμβολιασμών στη χώρα μας. Χθες είχαμε 91.600 εμβολιασμούς, με τις καθημερινούς εμβολιασμούς να αυξομειώνονται (είχαν ξεπεράσει τις 100.000 αλλά έπεσαν και κάτω από τις 90.000), με τον ίδιο να εξηγεί πως πλέον γίνονται εμβολιασμοί και με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και πρέπει να αξιολογηθεί και αυτό.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο αριθμός των ατόμων που έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου ανερχόταν στις 37.000 καθημερινά, ενώ αυτή τη βδομάδα ήταν στις 47.000, δήλωσε ο υφυπουργός και πρόσθεσε πως όσο υπάρχει το ενδιαφέρον για την πρώτη δόση είμαστε μέσα στους στόχους μας. Παράλληλα, την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 200.000 νέα άτομα που έκλεισαν ραντεβού. «Αν ο ρυθμός παραμείνει μέχρι το Δεκαπενταύγουστο είμαστε μέσα στους στόχους μας», δήλωσε ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Παράλληλα, τόνισε πως υπάρχει επάρκεια για τα εμβόλια, διαμηνύοντας πως όλοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού και να κάνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τον εμβολιασμό τους. Παράλληλα σήμερα ξεκίνησαν και οι εμβολιασμοί σε απομακρυσμένες περιοχές, για τους οποίους όπως εξήγησε γίνεται μια προεργασία από τους τοπικούς κοινοτάρχες για να ελεγχθεί το ενδιαφέρον σε μία περιοχή.

Γιώργος Γεωργαντάς στο pagenews.gr

«Θα επιχειρηθούν και άλλες δράσεις με στοχευμένες κατευθύνσεις για όσους είναι δύσπιστοι να εμβολιαστούν», είπε ακόμη ο υφυπουργός ο οποίος τόνισε το σημαντικό ρόλο που παίζουν οι τοπικές δημοτικές αρχές.

Green Pass και για όσους νόσησαν και έκαναν μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου

Ο υφυπουργός αποκάλυψε πως από χθες το βράδυ είναι δυνατή η έκδοση του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού για τον κορωνοϊό και για όσους έχουν νοσήσει και έχουν κάνει τη μια δόση μέχρι σήμερα, κάτι που είχε προκαλέσει προβλήματα πολίτες στο παρελθόν και πλέον έχει λυθεί.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να γίνει πλαστογραφία στο Green Pass και η αναγνώρισή του θα γίνεται με τον κωδικό QR. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 1.100.000 ευρωπαϊκά πιστοποιητικά εμβολιασμού στη χώρα.

Για την εφαρμογή στην εστίαση και την κάρτα Freedom Pass

Η εφαρμογή για τα καταστήματα της εστίασης με τους κωδικούς QR, θα ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας και οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη, τόνισε ο Γιώργος Γεωργαντάς. Ακόμη δήλωσε ότι θα υπάρξει πλήρης προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών.

Όσον αφορά την κάρτα Freedom Pass, για τους πολίτες ηλικίας 18-25 ετών, επισήμανε πως από τις 20 του μήνα μπορούν να γίνουν οι αιτήσεις των νέων, ενώ το ποσό θα πιστωθεί μέσω εφαρμογής στο έξυπνο τηλέφωνό τους ως ψηφιακό πορτοφόλι, αλλά θα υπάρξουν και εναλλακτικοί τρόποι για όσους δε χρησιμοποιούν έξυπνο τηλέφωνο που επίσης θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η εξαγγελία του πρωθυπουργού για τα 150 ευρώ, έφερε μια έντονη κινητικότητα στους 18-25, ενώ έχουν γίνει 45.000 εμβολιασμοί μέχρι τώρα σε αυτήν την ομάδα. Ο ρυθμός σε σχέση με τις ηλικιακές ομάδες είναι ικανοποιητικές, κατέληξε ο υφυπουργός.