Πολιτική

Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά στις 19:00 μετά την έκρηξη κρουσμάτων

Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά στις 19:00 μετά την έκρηξη κρουσμάτων
Έκτακτη ενημέρωση: Ανησυχία από την αλματώδη άνοδο των κρουσμάτων. Σε χαμηλά επίπεδα διασωληνωμένοι και θάνατοι.

Έκτακτη ενημέρωση για τον κορωνοϊό θα πραγματοποιηθεί από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά στις 19:00 μετά την έκρηξη κρουσμάτων, που παρατηρήθηκε σήμερα.

Έκτακτη ενημέρωση: Τι είχε πει νωρίτερα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων εδώ και δέκα ημέρες έχει αυξητική τάση, και σήμερα θα ανακοινωθούν περισσότερα από 1.500 κρούσματα δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας. Σημείωσε πάντως ότι δεν παρατηρείται μέχρι στιγμής αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Έκτακτη ενημέρωση

Ανέφερε ότι ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων έχει πέσει στα 27 έτη. Σημείωσε επίσης ότι πάνω από 50% των κρουσμάτων σε νέους κάτω των 30 ετών προέρχεται από νυχτερινή διασκέδαση. Τόνισε δε, ότι πάνω από 50% των κρουσμάτων σε νέους κάτω των 30 ετών, προέρχεται από την νυχτερινή διασκέδαση. Μάλιστα σημείωσε ότι έχουν καταγράφει συρροές σε νυχτερινά μαγαζιά.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ εξήγησε ότι εντοπίζονται περισσότερα κρούσματα και επειδή έχει αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που κάνουν τεστ λήγω των μετακινήσεων προς τα νησιά. Ο κ. Αρκουμανέας διευκρίνισε ότι για την ώρα η κυρίαρχη μετάλλαξη στη χώρα μας παραμένει η βρετανική, ωστόσο εκτιμάται ότι τον Αύγουστο η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει σε όλο τον πλανήτη. Επισήμανε ότι για την μετάλλαξη Δέλτα είναι σημαντικό να έχουν γίνει και οι δυο δόσεις του εμβολίου.

Έκτακτη ενημέρωση: 1.797 κρούσματα σήμερα

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 06 Ιουλίου 2021 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.797, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 429.144 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Έκτακτη ενημέρωση

Τεστ από τον ΕΟΔΥ

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 125 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.446 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 8, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.754 θάνατοι. 3 Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments