ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Θεόδωρος Ρουσόπουλος
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας

Θεόδωρος Ρουσόπουλος στο pagenews.gr: Θέλουμε την αλλαγή του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ

Θεόδωρος Ρουσόπουλος στο pagenews.gr: Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέλυσε μια σειρά θεμάτων, που αφορούν το προσφυγικό και τις προσπάθειες της κυβέρνησης για το εν λόγω ζήτημα, καθώς και έντονη δημόσια συζήτηση που αφορά τα μέτρα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πολίτες.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Ρουσόπουλος μίλησε στο pagenews.gr και στην εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη, όπου ανέλυσε μια σειρά θεμάτων, που αφορούν το προσφυγικό και τις προσπάθειες της κυβέρνησης για το εν λόγω ζήτημα, καθώς και έντονη δημόσια συζήτηση που αφορά τα μέτρα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πολίτες.

Σε προηγούμενή του εμφάνιση στην εκπομπή είχε αναφερθεί στη διαχείριση της πανδημίας, ενώ είχε αντιταχθεί στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Θεόδωρος Ρουσόπουλος στο pagenews.gr: Τι είπε για τους εμβολιασμούς

«Αυτό που ζητούσαμε στην αρχή ήταν ένα φάρμακο ή ένα εμβόλιο, κάτι που έγινε σε χρόνο ρεκόρ», τόνισε αρχικά ο βουλευτής ο οποίος στη συνέχεια εξέφρασε την πεποίθηση πως η δημιουργία ενός φοβικού κλίματος μέσα από μία πληθώρα πληροφοριών για τα εμβόλια, οδήγησε τον κόσμο να είναι πολύ επιφυλακτικός. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, όταν βγαίνουν μελέτες που αναφέρουν ότι κινδυνεύει ένας στις 360.000, ή 1 στο 1.000.000, πολύ διστάζουν να εμβολιαστούν, καθώς φοβούνται για την υγεία τους.

Συνέχισε μιλώντας για το φαινόμενο της υπερφαρμακείας από το οποίο υποφέρουμε ως χώρα. «Αν το δούμε στατιστικά οι πιθανότητες να πάθουμε κάτι από κάποιο από τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε είναι πολύ μεγαλύτερες από ότι με τα εμβόλια». «Υπάρχουν επικεφαλής και στελέχη κομμάτων στην Ελλάδα, που σπεύδουν να πουν κάτι που ίσως δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο μπορεί να επηρεάσει τον κόσμο», πρόσθεσε ο βουλευτής.

Για το πως θα πείσουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν

«Υπάρχει σίγουρα μια κατηγορία ανθρώπων που ανήκουν σε αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι «δε θα με πείσεις ακόμη κι αν με πείσεις», το ποσοστό αυτό έχει μεγαλώσει τα τελευταία χρόνια», ανέφερε, με ένα λόγο που συμβαίνει αυτό να είναι η διάχυση της πληροφοριών και των φημών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ακόμη παραδέχθηκε πως η διαδικασία της πειθούς είναι πάρα πολύ δύσκολη.

Θεόδωρος Ρουσόπουλος στο pagenews.gr

Απαντώντας στο τι θα μπορούσε να γίνει περαιτέρω τόνισε πως «δεν νομίζω πως υπάρχουν πολλά περιθώρια», τονίζοντας πως θα πρέπει να συνεχιστεί αυτό που ήδη γίνεται, δηλαδή οικεία πρόσωπα των πολιτών να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Στην προσπάθεια της πολιτείας είναι ακόμη αρωγοί τα κόμματα και η Εκκλησία.

«Δεν είναι τιμωρητικό μέτρο ότι ένας εμβολιασμένος θα έχει πιο εύκολη κοινωνική ζωή από έναν ανεμβολίαστο. Γιατί να μη δημιουργήσω ασφαλείς χώρους;», αντίτεινε ο βουλευτής όσον αφορά τα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

«Όταν μία κρίση διαρκεί μπορούν να κρίνουν οι πολίτες την πορεία της. Υπάρχει οχύρωση προς την ηγεσία. Όταν όμως έχει περάσει ενάμισης χρόνος και ο πολίτης είναι υπέρ των δράσεων που έκανε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτό είναι πολύ θετικό και αποτελεί προσωπική επιλογή του καθενός», επισήμανε ακόμη.

Για τις πολιτικές εξελίξεις

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος πρόσθεσε πως υπάρχει και απουσία συνθηκών που μπορούσαν να φέρουν πολιτικές εξελίξεις και ήταν κατηγορηματικός για ακόμη μία φορά στο σενάριο των πρόωρων εκλογών. Μιλώντας για τις πολιτικές δράσεις της κυβέρνησης τόνισε πως μέσα σε δύο χρόνια 193 νομοσχέδια έγιναν νόμοι του κράτους. «Δεν είναι μόνο η ψήφιση αλλά και η εφαρμογή τους και εκεί βρίσκεται η ειδοποιός διαφορά αυτής της κυβέρνησης», είπε ακόμη.

«Επιθυμούμε την αλλαγή του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ»

Όσον αφορά τώρα το προσφυγικό ζήτημα, δήλωσε πως στη χώρα μας έχουν μειωθεί οι φιλοξενούμενοι σε σε χώρους υποδοχής αλλά και οι ροές προς τη χώρα μας, κάτι που όπως είπε αποτελεί όχι μόνο απόρροια της έλευσης της πανδημίας, αλλά και των ενεργειών της κυβέρνησης.

Ακόμη δήλωσε πως η Ελλάδα επιθυμεί την αλλαγή του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ, καθώς «δεν μπορεί τα βάρη να τα έχει μια μικρή ομάδα κρατών του νότου. Χρειάζεται εκ των πραγμάτων η στήριξη της Ευρώπης».