Ελλάδα

Άλιμος: Στο στόχαστρο της εισαγγελέως το μεγάλο κορωνοπάρτι

Άλιμος: Στο στόχαστρο της εισαγγελέως το μεγάλο κορωνοπάρτι
Άλιμος: Έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Εστία διάδοσης του κορωνοϊού έγινε ο Άλιμος, μετά το μεγάλο κορωνοπάρτι που διοργανώθηκε πριν λίγες ημέρες σε beach bar στην περιοχή, φέρνοντας την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Η αύξηση των κρουσμάτων που αποδίδεται σε σημαντικό βαθμό σε τέτοιου είδους πάρτι, έφερε και νέα μέτρα που αφορούν τη διασκέδαση.

Άλιμος: Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με ερευνώμενο αδίκημα την παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και μαρτυρίες, στο πάρτι, που ήδη αποκαλείται «υγειονομική βόμβα» συμμετείχαν εκατοντάδες νέοι χωρίς το παραμικρό μέτρο προφύλαξης.

Άλιμος

Όπως φαίνεται να αναφέρουν πρόσωπα που βρέθηκαν στον χώρο, η κατάσταση βρέθηκε εκτός ελέγχου με το μπαρ γεμάτο, την παραλία γεμάτη, τις τουαλέτες και κάθε χώρο του μπαρ γεμάτα και με μία τεράστια ουρά απέξω. «Ήμασταν σαν μυρμήγκια. Σίγουρα 2.000 άτομα. Το πάρτι ξεκίνησε στις 9 και τελείωσε στις 2:30» είπε χαρακτηριστικά μία από όσους βρέθηκαν στο πάρτι.

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

«Απο την Πέμπτη (σ.σ. σήμερα) όλοι οι χώροι εστίασης θα λειτουργούν με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας για να περιορίσουμε το συνωστισμό και την υπερμετάδοση. Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και παραβιάζουν τους όρους θα κλείνουν από την επόμενη ημέρα της παράβασης για 7 ημέρες. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης 10.000 ευρώ πρόστιμο και λουκέτο 15 ημέρες. Σε τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια», είχε αναφέρει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Άλιμος

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως υπάρχει ανησυχία ειδικά για την μετάλλαξη Δέλτα στη χώρα μας. «Όσοι είναι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν πολύ να νοσήσουν ακόμη και σοβαρά», είπε, μιλώντας για αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων.

Ο ίδιος είπε επίσης πως ιχνηλάτηση δείχνει ότι τα περισσότερα νέα κρούσματα αφορούν σε μικρότερες ηλικίες και μέσο όρο τα 27 έτη. Μόνο σήμερα στο νότιο τομέα Αθηνών, προέκυψε θετικότητα πάνω από 6% στον Άλιμο, με τον κ. Χαρδαλιά να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα κέντρα διασκέδασης. «Εμβολιαστείτε άμεσα, ειδικά οι νεότεροι προστατέψτε τους ηλικιωμένους συγγενείς σας και κάντε τακτικά τεστ πριν από δραστηριότητες», τόνισε επίσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments