Πολιτική

Δημοσκόπηση MRB: Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί

Δημοσκόπηση MRB: Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί
Δημοσκόπηση MRB: Παραμένει δημοφιλέστερος υπουργός ο Νίκος Δένδιας.

Τα πρωτεία δημοφιλίας συνεχίζει να κρατά ανάμεσα στους υπουργούς της Κυβέρνησης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB.

Παράλληλα, σημερινή δημοσκόπηση της Opinion Poll, τοποθετεί τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις 16,5 μονάδες.

Δημοσκόπηση MRB: Η σειρά δημοφιλίας των Υπουργών

Ο Νίκος Δένδιας στη δημοσκόπηση της MRB καταγράφει τον Ιούνιο 40,4% θετικές γνώμες και ακολουθούν οι Βασίλης Κικίλιας με 36,9 και Κυριάκος Πιερρακάκης με 32. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με 28,5% θετικές γνώμες ενώ το ίδιο ποσοστό θετικών γνωμών συγκεντρώνει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ωστόσο ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει 48,2 αρνητικές γνώμες έναντι 42,1 του κ. Σταϊκούρα.

Δημοσκόπηση MRB

Στην έκτη θέση βρίσκεται ο Κωστής Χατζηδάκης με 26,7% θετικές γνώμες και ακολουθούν στην έβδομη θέση ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής με 25,7% και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με 25,4%.

Από εκεί και πέρα θετικές γνώμες 21,3% έχει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ακολουθούν με ποσοστά κοντά ή και χαμηλότερα του 20% θετικές γνώμες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος.

18% θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ακολουθούν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός. Δημοσκόπηση MRB

Η δημοσκόπηση της Opinion Poll

Η Ν.Δ. εμφανίζεται με 37.1% στην Πρόθεση ψήφου έναντι 20. 6% του ΣΥΡΙΖΑ, στην έρευνα που έγινε για λογαριασμό τη ιστοσελίδας tomanifesto.gr. Δημιουργείται έτσι μια διαφορά 16.5% , σχεδόν διπλάσια από την διαφορά στις Εθνικές εκλογές πριν δύο χρόνια. Τα άλλα κόμματα εμφανίζονται με ποσοστά : ΚΙΝΑΛ 6.4%, Κ.Κ.Ε 4.2%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3.4%, ΜΕΡΑ 25 3%.

Αν γίνει η αναγωγή χωρίς λευκά , άκυρα , αποχή, τα ποσοστά γίνονται: Ν.Δ 39.3%, ΣΥΡΙΖΑ 21.8%, ΚΙΝΑΛ 6.8%, Κ.Κ.Ε 5.9%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3.6% και ΜΕΡΑ 25 3.2%. Δηλαδή η διαφορά Ν.Δ – ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 17.5%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments