Ελλάδα

Έξαρση πανδημίας: Άλλαξε η επιδημιολογική εικόνα

Έξαρση πανδημίας: Άλλαξε η επιδημιολογική εικόνα
Έξαρση πανδημίας: Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι υπάρχει αλλαγή της επιδημιολογικής εικόνας.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης της Πέμπτης η κα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι υπάρχει έξαρση της πανδημίας. Άλλωστε ήδη τα κρούσματα έχουν αυξηθεί, καθώς την Πέμπτη ανήλθαν στα 2.107. Να θυμίσουμε ότι την Τετάρτη τα κρούσματα ανήλθαν στα 1.820 εκ των οποίων τα 1.061 εντοπίζονται στην Αττική και  51 στην Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζουμε πως τα κρούσματα για την Κυριακή 04/07 ανήλθαν σε συνολικά 619. Το Σάββατο 03/07, τα κρούσματα είχαν σκαρφαλώσει στα 1.001.

Την ίδια ώρα που υπάρχει έξαρση της πανδημίας και πτώση του μέσου όρου ηλικίας όσων νοσούν από τον ιό, υπάρχει όλο και μεγαλύτερη αύξηση των κορωνοπάρτι. Ειδικότερα, κορωνοπάρτι έγιναν στον Άλιμο και στην Ίο. Έξαρση πανδημίας

Άλλαξε η επιδημιολογική εικόνα

«Άλλαξε η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας», είπε επίσης και συνέχισε: «Είμαστε αντιμέτωποι με μια νέα έξαρση της επιδημίας. Σήμερα πολλές περιφέρειες έχουν αυξητική τάση όπως η Αττική, η Κρήτη και το βόρειο Αιγαίο. Το 75% των κρουσμάτων είναι κάτω των 34 ετών ενώ αρχίζουμε και βλέπουμε αύξηση στους ενήλικες 55-65».

Έκανε ακόμη λόγο για τον δείκτη θετικότητας που έχει ανοδικές τάσεις τις τελευταίες ημέρες, ενώ είπε πως η θετικότητα στα self tests τετραπλασιάστηκε σε μια εβδομάδα. Πλέον τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα είναι περίπου 9.000, εκ των οποίων πάνω από 4.000 στην Αττική. Πανδημία ενημέρωση

«Φταίει η χαλάρωση των μέτρων που συνδυάστηκε με την διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα», συνέχισε για να προσθέσει: «Ο συνωστισμός το βράδυ έπαιξε ρόλο στην αλλαγή της εικόνας. Αυξήθηκαν τα τεστ λόγω της ανησυχίας του πληθυσμού αλλά και ανάγκης πιστοποίησης των ανεμβολίαστων. Διπλασιάστηκε το ποσοστό των νοσηλευόμενων και είναι κάτω των 24 ετών». Αναφορικά με την μετάλλαξη Δέλτα, τόνισε πως κανείς από όσους νοσηλεύτηκαν το τελευταίο διάστημα δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένος.

Ξέφρενο κορωνοπάρτι στην Ίο με πάνω από 1000 άτομα

Ο δήμαρχος της Ίου, Γκίκας Γκίκας, εξηγεί ότι τα παιδιά αυτά μετά το τέλος των πανελλήνιων εξετάσεων έκλεισαν διακοπές στο νησί και πως στη συνέχεια κατέληξαν να βρίσκονται σε καραντίνα στα ξενοδοχεία τους και θετικοί στον ιό.

«Στις 2 και 3 Ιουλίου ήρθαν στο νησί μας στην Ίο, περίπου 1.000 παιδιά τα οποία είχαν τελειώσει τις πανελλήνιες εξετάσεις και ήρθαν εδώ να κάνουν τις πρώτες τους διακοπές. Δυστυχώς, από την πρώτη κιόλας ημέρα κάποια από αυτά, περίπου 10 στον αριθμό, άρχισαν να έχουν κάποια συμπτώματα. Πήγαν αμέσως στο Κέντρο Υγείας, έκαναν το τεστ και βγήκαν θετικά στον κοροναϊό. Έγινε η ιχνηλάτιση και τα παιδιά μαζί με τις στενές επαφές τους μπήκαν σε καραντίνα» ανέφερε, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα».

Όπως είπε «τα υπόλοιπα παιδιά έχουν αποχωρήσει από το νησί μας. Ο ΕΟΔΥ ανέλαβε αμέσως και στο πλαίσιο αυτό ήταν και οι έλεγχοι που έγιναν χτες σε ένα κομμάτι του γκρουπ που επέστρεφε στο λιμάνι της Ραφήνας. Στην ιχνηλάτιση που έγινε στο καράβι, βγήκαν ακόμα 14 παιδιά θετικά και ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους. Τα παιδιά τα οποία είναι θετικά και έχουν έχουν μείνει στο νησί μας βρίσκονται σε καραντίνα στα ξενοδοχεία τους».

Στο στόχαστρο της εισαγγελέως κορωνοπάρτι στον Άλιμο

Η εισαγγελέας έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με ερευνώμενο αδίκημα την παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και μαρτυρίες, στο πάρτι, που ήδη αποκαλείται «υγειονομική βόμβα» συμμετείχαν εκατοντάδες νέοι χωρίς το παραμικρό μέτρο προφύλαξης. Άλιμος

Όπως φαίνεται να αναφέρουν πρόσωπα που βρέθηκαν στον χώρο, η κατάσταση βρέθηκε εκτός ελέγχου με το μπαρ γεμάτο, την παραλία γεμάτη, τις τουαλέτες και κάθε χώρο του μπαρ γεμάτα και με μία τεράστια ουρά απέξω. «Ήμασταν σαν μυρμήγκια. Σίγουρα 2.000 άτομα. Το πάρτι ξεκίνησε στις 9 και τελείωσε στις 2:30» είπε χαρακτηριστικά μία από όσους βρέθηκαν στο πάρτι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments