Ελλάδα

Freedom Pass: Πότε ανοίγει πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Freedom Pass: Πότε ανοίγει πλατφόρμα για τις αιτήσεις
Freedom Pass: Πότε θα μπορούν οι νέοι 18-25 που θα εμβολιαστούν να πάρουν το ποσό.

Στις 18, ή το αργότερο στις 20 Ιουλίου, ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων για την άυλη ψηφιακή κάρτα των 150 ευρώ Freedom Pass, που δίνει η κυβέρνηση στους νέους 18 έως 25 ετών που έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν με την πρώτη δόση.

Freedom Pass: Τι ανέφερε ο Γιώργος Γεωργαντάς

Η κάρτα θα είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά ένα 24ωρο αφού γίνει η πρώτη δόση του εμβολίου μετά από επιβεβαίωση του εμβολιασμού, επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το σχετικό κονδύλι ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ. Freedom Pass

Οι δικαιούχοι θα εισέρχονται στην εφαρμογή προκειμένου να υποβάλλουν την αίτησή τους με τους κωδικούς του taxisnet και θα συμπληρώνουν τον ΑΜΚΑ, τα στοιχεία επικοινωνίας τους και ειδικότερα το email και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου.

Ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλλει αίτηση και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών αν δεν έχει κωδικούς taxisnet διευκρίνισε ο υφυπουργός. “Τα χρήματα αυτά δεν γίνεται ανάληψή τους, ούτε μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο λογαριασμό μπαίνουν σε λογαριασμό που δημιουργείται μόνο για αυτό το σκοπό μόνο από τον πάροχο. Θα υπάρχει εφαρμογή μέσω e-εμπορίου ή μέσω POS να κάνεις τη συναλλαγή σου στον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις μεταφορές” τόνισε ο κ. Γεωργαντάς.

Freedom Pass: Μέχρι πότε θα παραμείνει ενεργοποιημένη

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, θα διαβιβάζονται αποκλειστικά στην τράπεζα τα στοιχεία του δικαιούχου και ειδικότερα το όνομα, το επώνυμο, το e-mail και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου, που είναι απαραίτητα για την έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Η κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως τις 31.12.2021, οπότε και θα απενεργοποιείται. Εφόσον υπάρχει υπόλοιπο, ο δικαιούχος της κάρτας δεν θα μπορεί να το αναζητήσει. Freedom Pass

Οι νέοι που θα λάβουν την κάρτα θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν αποκλειστικά για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών, ενώ δεν επιτρέπεται μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο πλην του δικαιούχου ή η ανάληψη του ποσού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments