Ελλάδα

Νέα μέτρα: Έρχεται μεγάλη ανατροπή στην εστίαση

Νέα μέτρα: Έρχεται μεγάλη ανατροπή στην εστίαση
Νέα μέτρα: Τι φαίνεται πως θα αλλάξει όσον αφορά τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Ανατροπή φαίνεται πως έρχεται στη λειτουργία της εστίασης, μια εξέλιξη που έρχεται μετά και τη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων.

Νέα μέτρα: Εξετάζονται εσωτερικοί χώροι μόνο με εμβολιασμένους

Όπως ανέφερε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά τη χτεσινή ενημέρωση, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα στην εστίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, το σχέδιο άλλαξε στο παρά πέντε και εν τέλει αυτό που προκρίνεται είναι οι ανεμβολίαστοι να αποκλειστούν από τους εσωτερικούς χώρους. Συγκεκριμένα, οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν ούτε να απολαύσουν το γεύμα τους στο εσωτερικό ενός εστιατορίου ή να πιούν το καφέ τους μέσα στη καφετέρια, ενώ δεν θα έχουν πρόσβαση ούτε στο εσωτερικό των κέντρων διασκέδασης.

Νέα μέτρα

Και μπορεί το μέτρο αυτό να μην φανεί τόσο σκληρό σε όσους έχουν αποφασίσει να μην κάνουν το εμβόλιο, καθώς το καλοκαίρι παραδοσιακά υπάρχει προτίμηση στους εξωτερικούς χώρους, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα που θα ανακοινωθούν κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα να αποτελέσουν «μπούσουλα» για τη νέα πραγματικότητα που θα ισχύει από Σεπτέμβρη.

Είναι σαφές λοιπόν πως ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από το εσωτερικό των μαγαζιών έχει ημερομηνία έναρξης, αλλά όχι λήξης. Στην… αντίπερα όχθη, οι εμβολιασμένοι θα έχουν ελεύθερη είσοδο σε όλες τις δραστηριότητες, έχοντας ως «κάρτα εισόδου» το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

Νέα μέτρα: Επανεξετάζεται το πλαίσιο λειτουργίας της εστίασης

«Έχουν δίκιο οι επαγγελματίες των χώρων εστίασης και διασκέδασης. Είναι δύσκολο να ελέγξεις τον κόσμο. Επανεξετάζεται το πλαίσιο που έχει ανακοινωθεί για τις 15 Ιουλίου και αναμένουμε νεότερες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση όπως άφησε να εννοηθεί και η κα. Πελώνη χθες», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, χωρίς όμως να δίνει λεπτομέρειες. Νέα μέτρα

Για την εισήγηση για rapid test για την επιστροφή από τα νησιά, είπε πως «δεν έχουμε τόσα rapid test για να τα κάνουμε υποχρεωτικά κατά την επιστροφή των ταξιδιωτών από τα νησιά». «Σε καθολική κλίμακα δεν θα υπάρχει και ο αριθμός των απαιτούμενων τεστ για να γίνουν υποχρεωτικά κατά την επιστροφή κάποιου από τα νησιά. Η επιτροπή μπορεί να ζητήσει ό,τι νομίζει για την προστασία της δημόσιας υγείας. Πρέπει να έχουμε ένα πλαίσιο να αντιλαμβανόμαστε αν μπορεί να γίνει κάτι. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με rapid test και μοριακά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments