Ελλάδα

Σαρηγιάννης: Μέσα σε 15 ημέρες η μετάλλαξη Δέλτα θα έχει επικρατήσει

Σαρηγιάννης: Μέσα σε 15 ημέρες η μετάλλαξη Δέλτα θα έχει επικρατήσει
Σαρηγιάννης: Ο καθηγητής έκανε ανησυχητικές προβλέψεις σχετικά με την μετάλλαξη Δέλτα, λέγοντας πως θα επικρατήσει σε 15 ημέρες.

Για τη μετάλλαξη Δέλτα μίλησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την διασπορά της. Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος τόνισε πως η εν λόγω μετάλλαξη θα επικρατήσει.

Πιο συγκεκριμένα, τα δεδομένα είναι ανησυχητικά όπως και οι προβλέψεις των μοντέλων, είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, τονίζοντας πως στο τέλος του Ιουλίου θα έχουμε κυλιόμενο μέσο όρο 2.600 κρούσματα. Επίσης, τον Αύγουστο εκτίμησε ότι ο μέσος όρος θα φτάσει γύρω στα 3.500 κρούσματα. «Πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν όλοι» τόνισε.

“Μεταδίδεται εύκολα η μετάλλαξη”

Σχετικά με τη μετάλλαξη Δέλτα, είπε ότι είναι πολύ γρήγορη στη μετάδοση και δύσκολα τη γλιτώνει κανείς. Τόνισε, μάλιστα, ότι μέσα στις επόμενες 15 ημέρες η μετάλλαξη Δέλτα θα έχει επικρατήσει. Όπως εξήγησε ο κ. Σαρηγιάννης, η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να μεταδοθεί μέσα σε 15 με 30 δευτερόλεπτα από άτομο σε άτομο, σε αντίθεση με την αρχική μορφή του ιού που χρειαζόταν 15 λεπτά.

Το επιδημιολογικό φορτίο σημειώνει ανοδική πορεία και γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα και να φοράμε μάσκα, είπε ο καθηγητής. Τέλος, υπογράμμισε πως η αύξηση αυτή ήταν πολύ πιο γρήγορη από προηγούμενες που έχουν καταγραφεί και οφείλεται τόσο στη μετάλλαξη Δέλτα όσο και στη χαλάρωση των μέτρων.

Σχετικά με την μάσκα και τα self test

Ο καθηγητής παρότρυνε τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν προκειμένου να προλάβουμε τα χειρότερα, ενώ δήλωσε θετικός στην καθολική χρήση μάσκας από όλους. «Ναι στις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους άσχετα από το αν κάποιος είναι εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος». Σημαντικό όπλο είναι και τα self-tests τα οποία «μας καθοδήγησαν στην πτώση που ζήσαμε».

Η αύξηση των κρουσμάτων, η οποία ωστόσο δεν αποτυπώνεται ακόμα στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, οφείλεται αφενός στο γεγονός της απόκλισης των 14 ημερών που υπάρχει από τη νόσηση και την ανάγκη νοσηλείας, και αφετέρου στο γεγονός ότι οι νέοι που νοσούν παρουσιάζουν ελαφρύτερα συμπτώματα. Ωστόσο, όταν οι αριθμοί γίνουν πολλοί μεγάλοι, η πίεση στο σύστημα υγείας θα υπάρχει», κατέληξε ο καθηγητής.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments