Ελλάδα

Υπολογισμός μορίων: Πως θα μετατρέψετε το βαθμό σε μόρια

Υπολογισμός μορίων: Πως θα μετατρέψετε το βαθμό σε μόρια
Υπολογισμός μορίων: Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελληνίων μπορείτε να μετατρέψετε τον βαθμό σε μόρια.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις Πανελλήνιες 2021, σειρά έχει ο υπολογισμός των μορίων. Οι υποψήφιοι πρέπει να δουν με βάση τον βαθμό τους πόσα μόρια έχουν, ενώ το επόμενο στάδιο είναι οι βάσεις των σχολών.

Πιο συγκεκριμένα, βγήκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2021 στην ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr, ενώ ξεκίνησε παράλληλα και η αποστολή των SMS στα κινητά των υποψηφίων που είχαν κάνει τη σχετική αίτηση για ενημέρωση. Το επόμενο βήμα είναι η μετατροπή των βαθμολογιών σε μόρια, για μια πρώτη εικόνα για τις σχολές στις οποίες μπορούν να περάσουν.

Πώς υπολογίζονται τα μόρια

Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων γίνεται με το άθροισμα των γραπτών βαθμών στην 20άβαθμη κλίμακα με προσέγγιση δεκάτου των τεσσάρων πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού, όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται επί δύο (2).

Στο γινόμενο αυτό προστίθενται τα γινόμενα των γραπτών βαθμών των δύο μαθημάτων με τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας, τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται με το εκατό (100).

Ακολουθούν οι συντελεστές για κάθε πεδίο:

1ο Επιστημονικό Πεδίο

Αρχαία Ελληνικά Προσανατολισμού με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)

Ιστορία Προσανατολισμού με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

2ο Επιστημονικό Πεδίο

Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)

Φυσική Προσανατολισμού με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

3ο Επιστημονικό Πεδίο

Βιολογία Προσανατολισμού με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)

Χημεία Προσανατολισμού με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

4ο Επιστημονικό Πεδίο

Μαθηματικά Προσανατολισμού με συντελεστή ένα κόμμα τρία (1,3)

Οικονομία Προσανατολισμού με συντελεστή μηδέν κόμμα επτά (0,7)

Το «κατώφλι» ανά επιστημονικό πεδίο

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο το «κατώφλι» αναμένεται ότι θα είναι κοντά στο 8, ενώ στο 2ο επιστημονικό πεδίο οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο και για βαθμολογία κοντά στο 9. Στο 3ο επιστημονικό πεδίο δεν αποκλείεται η βάση να κινηθεί μεταξύ 9 και 10 ενώ στο 4ο επιστημονικό πεδίο, κοντά στο 8, ενώ πέρυσι κινήθηκε γύρω στο 7.

Οι αποκαλούμενες μεσαίες σχολές θα έχουν βάση πάνω από 12 και με το 0,8 του ΕΒΕ θα βγει γύρω στο 10, οπότε αναμένεται και συσσώρευση υποψηφίων καθώς μέχρι το 10 έγραψε η πλειονότητα ενώ αρκετοί φαίνεται ότι έχουν βαθμολογίες γύρω στο 14.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments