Αθλητισμός

Ντουράντ: Εχουμε μέσα μας το DNA του Κόμπι

Ντουράντ: Εχουμε μέσα μας το DNA του Κόμπι
Ντουράντ: Συγκινούν οι δηλώσεις του αστέρα των Μπούκλιν Νετς για τον αδικοχαμένο Κόμπι Μπράϊαντ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Συγκίνησε ο σταρ των Μπρούκλιν Νετς, Κέβιν Ντουράντ ο οποίος σε τοποθέτηση που έκανε μιλώντας για την παρουσία της αμερικανικής ομάδας μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (23/7-8/8) αναφέρθηκε στον αδικοχαμένο, Κόμπι Μπράϊαντ.

Ντουράντ: Συγκίνησε το μήνυμα του για τον Κόμπι

Ο Κόμπι Μπράϊαντ, σκοτώθηκε πέρυσι σε ηλικία 41 ετών – μαζί με την κόρη του Τζιάνα – όταν το ελικόπτερο που τους μετέφερε μαζί με άλλα επτά άτομα, συνετρίβη.

«Ο Κόμπι Μπράιαντ είναι ο τύπος που όλοι κοιτούσαμε και παρακολουθούσαμε ως παιδιά. Ακόμα και όταν ήταν ζωντανός και έπαιζε, το DNA του ενσωματώθηκε σε εμάς ως παίκτες.

Από μακριά μας δίδαξε τι είναι το παιχνίδι και ποια ηθική έχει», σχολίασε ο Ντουράντ, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας τόσο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέϊρο (2016), όσο και στην διοργάνωση του Λονδίνου (2012) και είναι ο ηγέτης της ομάδας των ΗΠΑ, που έχει ως στόχο να κατακτήσει το 16ο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην Ιστορία της.

Ντουράντ

«Και μάθαμε όλοι από αυτόν όταν έπαιζε και όσο ήταν ζωντανός. Και τώρα που δεν είναι μαζί μας, όλοι θέλουμε να τιμήσουμε τις διδασκαλίες του πηγαίνοντας εκεί έξω και παίζοντας με αυτό το πάθος, με αυτήν την ενέργεια κάθε αγώνα», πρόσθεσε ο Μπράϊαντ και συνέχισε: «Απογοητεύθηκα όταν έμαθα ότι δεν θα υπάρχουν θεατές, αλλά καταλαβαίνω.

Η διοργάνωση έχει ήδη αναβληθεί για έναν χρόνο, οπότε δεν θέλουμε να προκαλέσουμε περισσότερα προβλήματα με την COVID. Εξακολουθεί να είναι τιμή και χαρά να εκπροσωπώ τη χώρα μου και να το κάνω σε μια μεγάλη σκηνή».

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρώτος αγώνας της ομάδας των ΗΠΑ για το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ, θα γίνει στις 25 Ιουλίου, με αντίπαλο την Γαλλία.

Ντουράντ: Λίγα λόγια για τον ίδιο

O Κέβιν Γουέιν Ντουράντ (αγγλικά: Kevin Wayne Durant, γεννήθηκε 29 Σεπτεμβρίου 1988) είναι Αμερικανός διεθνής καλαθοσφαιριστής. Αγωνίζεται ως σμολ φόργουορντ και πάουερ φόργουορντ στους Μπρούκλιν Νετς στο NBA. Ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της δεκαετίας του 2010.

Μετά από μια σεζόν στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, όπου κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου παίκτη του κολεγιακού πρωταθλήματος , ο Ντουράντ αποφάσισε να συμμετάσχει στο ντραφτ του NBA, όπου επιλέχθηκε δεύτερος συνολικά από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Στο πρώτο του παιχνίδι απέναντι στους Ντένβερ Νάγκετς σημείωσε 18 πόντους και μάζεψε 9 ριμπάουντ. Η χρονιά συνεχίστηκε το ίδιο καλά και κέρδισε το βραβείο του πρωτο-εμφανιζόμενου στο NBA (Rookie of the Year) έχοντας μέσο όρο 20,3 πόντους και 4,3 ριμπάουντ.

Στη συνέχεια και μετά τη μετακόμιση της ομάδας στην Οκλαχόμα Σίτι, κατά την περίοδο 2009-10 που ήταν η τρίτη της καριέρας του, έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του NBA που αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ με μέσο όρο 30,3 πόντους. Τη σεζόν 2011-12 έφτασε μέχρι τα τελικά του ΝΒΑ αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει το πρωτάθλημα, ήταν όμως για τρίτη συνεχή χρονιά κορυφαίος σκόρερ του πρωταθλήματος και πρώτος σκόρερ με 36 πόντους και καλύτερος παίκτης του All-Star Game. Αναδείχθηκε Πολυτιμότερος Παίκτης (MVP) του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2013-14, ενώ ήταν και πρώτος σκόρερ με τον καλύτερο μέσο όρο της καριέρας του (32,0 πόντοι).

Στους Ουόριορς

Ντουράντ

Το 2016 έγινε η μεταγραφή του στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, μια κίνηση που προκάλεσε πολλές συζητήσεις από τους αναλυτές και μη, του ΝΒΑ. Τελικά κατέκτησε το πολυπόθητο πρωτάθλημα το 2017, βγαίνοντας μάλιστα MVP των τελικών κόντρα στους Κλίβελαντ Καβαλίερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ξανακέρδισε το 2018 το πρωτάθλημα του ΝΒΑ, όντας ο MVP των τελικών για δεύτερη φορά.

Στους Νετς

Ντουράντ

Τον Ιούλιο του 2019 υπέγραψε με τους Νετς για τα επόμενα 4 χρόνια, με συνολικές απολαβές στα 164 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που τον κατατάσσει στους υψηλότερα αμοιβόμενους καλαθοσφαιριστές. Στους Νετς άφησε το νούμερο της μέχρι τώρα καριέρας του (35) και πήρε το 7 για μια νέα αρχή, όπως ο ίδιος δήλωσε. Έχασε όλη τη σεζόν 2019-20, λόγω τραυματισμού. Επέστρεψε στην αγωνιστική δράση στις 22 Δεκεμβρίου 2020 έχοντας 22 πόντους με 7/16 σουτ (1/2 τρίποντα), 7/7 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα και ένα κόψιμο σε 25 λεπτά συμμετοχής.

Έχει αναδειχθεί επίσης τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ του NBA (2010, 2011, 2012, 2014) επίτευγμα που υστερεί μόνο των Μάικλ Τζόρνταν και Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, έξι φορές μέλος της καλύτερης πρώτης ομάδας NBA (2010–2014, 2018), τρεις φορές μέλος της δεύτερης ομάδας NBA (2016, 2017, 2019), έντεκα φορές All star (2010–2019) και δύο φορές MVP του All Star Game το 2012 και 2019.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments