Ελλάδα

Ενημέρωση Χαρδαλιά για τις φωτιές: Μάχη σε 51 μέτωπα

Ενημέρωση Χαρδαλιά για τις φωτιές: Μάχη σε 51 μέτωπα
Ενημέρωση Χαρδαλιά για τις φωτιές: Ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας. Κορυφώνεται η αγωνία για την κατάσταση στα Νέα Στείρα Ευβοίας.

Σε έκτακτη ενημέρωση προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα πύρινα μέτωπα. Όπως επισημάνθηκε στην ενήμερωση από τον κο Χαρδαλιά, η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει 51 πύρινα μέτωπα, ενώ εξέπεμψε το μήνυμα πως οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή.

Ενημέρωση Χαρδαλιά για τις φωτιές: Δεν απειλεί σπίτια η φωτιά στα Νέα Στείρα

Εστιάζοντας στην ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στα Νέα Στείρα Ευβοίας, ο κ.Χαρδαλιάς έκανε λόγο για μια μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο επεσήμανε πως δεν απειλεί σπίτια. Ενημέρωση Χαρδαλιά για τις φωτιές

Προσέθεσε ότι νωρίτερα εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους του οικισμού Νημποριό, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά κατευθύνθηκε προς τα νότια, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να υπάρξει απομάκρυνση για λόγους ασφαλείας.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στα Νέα Στείρα συμμετέχουν εννέα εναέρια μέσα, τέσσερα ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη, ενώ στις επίγειες δυνάμεις βρίσκονται 64 πυροσβέστες, 23 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρο.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στους ισχυρούς ανέμους, που φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ και που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης από την Πυροσβεστική. Την ίδια στιγμή, πάνω από τα Νέα Στείρα Ευβοίας, με ειδικό πυροσβεστικό εναέριο μέσο, πετά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Ενημέρωση Χαρδαλιά για τις φωτιές

Όσον αφορά στη φωτιά στον Βαρνάβα, η οποία έφτασε στις αυλές σπιτιών και ανάγκασε στην απομάκρυνση κατοίκων και τη διακοπή κυκλοφορίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε, κατά την ενημέρωση, ότι η εικόνα είναι βελτιωμένη, υπάρχουν ωστόσο πύρινες εστίες.

Αναφερόμενος στο μέτωπο των πυρκαγιών σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα, επεσήμανε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί, νωρίτερα όμως οι φλόγες πλησίασαν βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Ενημέρωση Χαρδαλιά για τις φωτιές: Φωτιά στα Στείρα – Έκτακτο μήνυμα από το 112

Σκληρή μάχη με τις φλόγες δίνουν από το πρωί του Σαββάτου σε τέσσερα μέτωπα δυνάμεις της πυροσβεστικής: στον Βαρνάβα, στην ευρύτερη περιοχή Ελευσίνας-Ασπροπύργου, στη Νέα Ιωνία Βόλου και στα Στείρα Ευβοίας.

Οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί κυρίως στον Βαρνάβα και στα Στείρα, με τα εναέρια μέσα (και το Beriev ανάμεσά τους) να επιχειρούν μαζί και στις δυο περιοχές, ανάλογα και με τις ανάγκες. Ενημέρωση Χαρδαλιά για τις φωτιές

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα σε δασική έκταση πολύ κοντά στον οικισμό βοηθούμενη από τους πολύ ισχυρούς ανέμους. Από αέρος επιχειρούν εννέα εναέρια μέσα, τέσσερα ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη, ενώ στις επίγειες δυνάμεις βρίσκονται 64 πυροσβέστες, 23 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρο.

Η φωτιά στον Βαρνάβα

Στον Βαρνάβα η φωτιά ξεκίνησε σε δασική έκταση, λίγο μετά τις 11 το πρωί. Η επιχείρηση κατάσβεσης από την πυροσβεστική είναι μεγάλη, με 67 πυροσβέστες, 16 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρο τμήμα, το μηχανοκίνητο τμήμα, καθώς και πέντε ελικόπτερα, έξι αεροσκάφη, ενώ στην περιοχή επιχειρεί και το ρωσικό Beriev. Παράλληλα, έχουν μεταβεί από την Πυροσβεστική Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας 11 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες.

Λόγω της φωτιάς στον Βαρνάβα διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα – Καπανδριτίου από το ύψος της οδού Αθηνών, στη Ρήγα Φεραίου (λεωφόρος Βαρνάβα) από την οδό Μιλτιάδη Μαντά στο ρεύμα προς Βαρνάβα, και στην οδό 25ης Μαρτίου και νήσου Σερίφου στο ρεύμα προς Βαρνάβα. Επίσης στην Ανώνυμη Οδό από το ύψος του χωριού Βόθωνα στο ρεύμα προς Γραμματικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments