Ελλάδα

Συναγερμός στο Πολεμικό Ναυτικό: Πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού σε φρεγάτα

Συναγερμός στο Πολεμικό Ναυτικό: Πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού σε φρεγάτα
Συναγερμός στο Πολεμικό Ναυτικό: Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις του Στόλου ύστερα από αναφορές περί συρροής κρουσμάτων σε φρεγάτα.

Συναγερμό στο Πολεμικό Ναυτικό προκάλεσαν πληροφορίες για πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού σε φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού στην Κρήτη.

Υπενθυμίζουμε πως τα κρούσματα σήμερα Σάββατο 10/07 ανήλθαν σε 2.237, ενώ τα κρούσματα στην Αττική ήταν 1.239.

Συναγερμός στο Πολεμικό Ναυτικό: Τι αναφέρουν οι πληροφορίες

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.g rτο περιστατικό αφορά τη φρεγάτα «Αιγαίον» (F-460) που είναι ελλιμενισμένη στο Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα.

Συναγερμός στο Πολεμικό Ναυτικό

Κατά τις ίδιες πηγές, τα δυο τελευταία εικοσιτετράωρα, τουλάχιστον 15 μέλη του πληρώματος έχουν νοσήσει και έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία στο Ναυτικό Νοσοκομείο στα Χανιά.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το zarpanews.gr, τέθηκε σε εφαρμογή το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο, προκειμένου να ιχνηλατηθούν οι επαφές των νοσούντων, αλλά και να αναχαιτιστεί η περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού.

Κρούσματα σήμερα 10/07: Τζανάκης – «Τον Αύγουστο θα έχουμε 3.000 κρούσματα»

Το καμπανάκι του κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης ο όποιος μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι τον Αύγουστο μπορεί να έχουμε 3.000 κρούσματα COVID ημερησίως στο πιο ευμενές σενάριο, 4.000 κρούσματα στο πιθανότερο, αλλά ακόμα και 6.000 στο χειρότερο σενάριο. Ο καθηγητής μάλιστα παρουσίασε και σχετικό πίνακα.

Κρούσματα σήμερα 10/07: «Αν τα τηρήσουμε, ενδεχομένως να υλοποιηθεί αυτό το ευμενές σενάριο»

«To μπλε είναι τα κρούσματα και μάλιστα οι κινητοί μέσοι όροι τους για να είναι συγκρίσιμοι, η κόκκινη γραμμή το μοντέλο μας που τρέχουμε, βλέπετε ποσό καλά προσαρμόζεται στα κρούσματα η προσομοίωση έγινε χθες το βράδυ. Η (κάτω) διακεκομμένη γραμμή είναι μια πρόβλεψη που θα τη θεωρούσα παρά πολύ ευμενή αν συνέβαινε, που σημαίνει ότι θα ανέβουμε προς τον Αύγουστο γύρω στα 3.000 κρούσματα σαν κινητός μέσος όρος.

Τη θεωρώ ευμενή, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχίσει ή θα αυξηθεί ο εμβολιαστικός ρυθμός και θα προσπαθήσουμε να πειθαρχήσουμε στα μέτρα. Αν τα τηρήσουμε, ενδεχομένως να υλοποιηθεί αυτό το ευμενές σενάριο» σημείωσε ο καθηγητής. Συναγερμός στο Πολεμικό Ναυτικό

«4.000 κρούσματα σαν μέσος όρος προς τις αρχές Αυγούστου»

«Η πιο σωστή ίσως πρόβλεψη, αυτό που τελικώς θα γίνει είναι η δεύτερη προς τα πάνω διακεκομμένη γραμμή, η οποία θα προσεγγίσει τα 4.000 κρούσματα σαν κινητός μέσος όρος προς τις αρχές Αυγούστου και βεβαίως θα ξεπεράσουμε τα 3.000 κρούσματα περίπου στις 20 με 22 Ιουλίου».

Παραπάνω, συνέχισε ο κ. Τζανάκης, βλέπετε επίσης μια διακεκομμένη γραμμή που θα συμβεί αν πέσει ο εμβολιαστικός ρυθμός περίπου 30% με 50% απ’ ό,τι είναι τώρα. Σηματοδοτείται μια περαιτέρω εκθετική αύξηση των κρουσμάτων που δεν ξέρουμε που θα πάει, η κορυφή της είναι ακόμα άδηλη, μπορεί να πάει στα 5.000 κρούσματα, μπορεί στα 4,500 μπορεί και στα 6.000 κρούσματα… Επομένως πρέπει να σκεφτούμε πώς θα αυξήσουμε τον εμβολιαστικό ρυθμό και να περιέχουμε το ευμενές σενάριο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments