Οικονομία

Βενιάμης: Θέλουμε να προσελκύσουμε τους νέους στη ναυτιλία

Βενιάμης: Θέλουμε να προσελκύσουμε τους νέους στη ναυτιλία
Βενιάμης: Για τους νέους και τη ναυτιλία μίλησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Συμβούλιο Διεθνών Υποθέσεων.

Για τους νέους και τη ναυτιλία μίλησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Συμβούλιο Διεθνών Υποθέσεων.

«Όραμά μας είναι να προσελκύσουμε τους νέους στο ναυτικό επάγγελμα και τα ελληνόκτητα πλοία να είναι γεμάτα Έλληνες ναυτικούς. Η ελληνική σημαία θα γίνει και πάλι ανταγωνιστική και η εξέλιξη αυτή θα μας κάνει όλους υπερήφανους» σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών.

Η ελληνική σημαία πρέπει να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της

«H ελληνική σημαία πρέπει να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητάς της για να προσελκύσει πίσω ένα μεγαλύτερο μερίδιο της ελληνικής πλοιοκτησίας. Πρόσφατα έγιναν αρκετές διορθωτικές κινήσεις που ανέκοψαν το κύμα φυγής από το νηολόγιο αλλά χρειάζονται και άλλες βελτιώσεις διοικητικού χαρακτήρα για να μπορέσει να αποκτήσει πάλι αίγλη» τόνισε ο κ. Βενιάμης.

Για την ελληνική ναυτιλία και τη θέση της χώρας

«Η Βαλκανική ενδοχώρα και ευρύτερος χώρος της εγγύς ανατολής αλλά και η προώθηση του κινεζικού εμπορίου στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδος συνηγορούν υπέρ της σύμπραξης ενός μεγάλου σύγχρονου στόλου και ανταγωνιστικών ναυτιλιακών υπηρεσιών στη χώρα μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η προσέλκυση και εγκατάσταση περισσότερων ελληνικών και ξένων ναυτιλιακών επιχειρήσεων και εταιρειών στην Ελλάδα αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την δημιουργία προστιθέμενης αξίας» ανέφερε ο κ. Βενιάμης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments