ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Χάρης Μαμουλάκης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Χάρης Μαμουλάκης στο pagenews.gr: Το εμβολιαστικό εγχείρημα στην Κρήτη δεν προχώρησε όπως περιμέναμε

Χάρης Μαμουλάκης στο pagenews.gr: Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την πορεία των εμβολιασμών στην Κρήτη με αφορμή και τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα που εντοπίστηκαν στο νησί, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση του τουρισμού.

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του κόμματος Χάρης Μαμουλάκης  μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη, όπου μίλησε μίλησε για την πορεία των εμβολιασμών στην Κρήτη με αφορμή και τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα που εντοπίστηκαν στο νησί, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση του τουρισμού στην Κρήτη.

Χάρης Μαμουλάκης στο pagenews.gr: Δεν πήγε τόσο καλά το εμβολιαστικό εγχείρημα στην Κρήτη

Το εμβολιαστικό εγχείρημα στην Κρήτη δεν πήγε τόσο καλά όσο περίμενε η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση και το σύνολο του πολιτικού κόσμου δήλωσε ο βουλευτής. Οι λόγοι για τους οποίους κάτι τέτοιο συνέβη στην Κρήτη είναι η γεωγραφία αρχικά με πολλές απομακρυσμένες περιοχές που δεν είναι εύκολα προσβάσιμες όπως είπε, αλλά και τα περιστατικά θρομβώσεων που σημειώθηκαν μετά από εμβολιασμούς στο νησί. Αυτό δημιούργησε πολλές επισφάλειες στον κόσμο.

Όπως τόνισε υπάρχει αυτή τη στιγμή μια εκστρατεία από όλους όσοι έχουν μια δυνατότητα επιρροής, μια προσπάθεια να τονιστεί η ανάγκη του εμβολιασμού ασχέτως από το πολιτικό μετερίζι που προέρχεται ο καθένας. Έστειλε μήνυμα για τον εμβολιασμό των πολιτών και ειδικά των νέων ανθρώπων και Κρητών και ανέφερε πως το σύνολο του πολιτικού κόσμου με ελάχιστες εξαιρέσεις στηρίζει αυτήν την προσπάθεια. Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι το μήνυμα αυτό θα φτάσει προς τη βάση, ακόμα και σε αυτούς που έχουν τους ενδοιασμούς τους.

«Ασθμαίνοντας το άνοιγμα των ξενοδοχείων»

Τα πράγματα δεν πάνε καλά όσον αορά τον τορισμό στο νησί υποστήριξε ο βουλευτής. Όπως δήλωσε το άνοιγμα τνω ξενοδοχείων ξεκίνησε ασθμαίνοντας στο 40%, ενώ βρισκόμαστε ήδη στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Χάρης Μαμουλάκης στο pagenews.gr

Εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για το γεγονός της απόφασης του Ηνωμένου Βασιλείου να καταργήσει την καραντίνα για τους τουρίστες που επιστρέφουν από «πορτοκαλί» χώρες, όπως είναι η Ελλάδα. Η Κρήτη όπως είπε στηρίζεται από Βρετανούς, Γερμανούς και Σκανδιναβούς τουρίστες σε ένα σημαντικό βαθμό, αλλά και χώρες όπως το Ισραήλ, η Κίνα, η Ιαπωνία και η Γαλλία, με Βρετανία, Γερμανία και Σκανδιναβικές χώρες όπως ανέφερε να είναι οι σημαντικότερες. Ο ίδιος ελπίζει σε μια ανάταξη του τουρισμού μετά και από αυτήν την ανακοίνωση.

Όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας άσκησε κριτική προς την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τονίζοντας πως δεν μπορούμε να δημιουργούμε αμφισημία και στους Έλληνες πολίτες με σημαντικές κινήσεις, αλλά και τα μηνύματα που στέλνουμε στο εξωτερικό. Τόνισε ακόμη πως χώρες των Βαλκανίων που δεν είναι τόσο ανταγωνιστικές στον τουρισμό όσο η χώρα μας, θα καταστούν περισσότερο αποτελεσματικές λόγω του χαμηλότερου αριθμού κρουσμάτων. Δήλωσε ακόμη πως ο βασικός παίκτης ο οποίος κινεί την υπόθεση του εμβολιασμού είναι η κυβέρνηση για την οποία εκτίμησε πως θα πρέπει να κάνει περισσότερα βήματα.

Για τα μέτρα στην εστίαση

Όσον αφορά τα μέτρα στην εστίαση, τόνισε πως στην Κρήτη υπάρχουν πολλά καταστήματα που λειτουργούν αποκλειστικά με όρθιους πελάτες, ζητώντας διασαφηνίσεις από την κυβέρνηση, καθώς όπως είπε ουσιαστικά αυτά τα καταστήματα θα είναι «σα να μην άνοιξαν ποτέ». Ερωτηθείς αν θα μπορούσε τέτοια καταστήματα να λειτουργήσουν μόνο με εμβολιασμένους πολίτες, είπε πως θα μπορούσε να είναι μια πιθανότητα για να μην κλείσουν αυτά τα καταστήματα, κάτι που θα αποτελούσε μια πρώτη κίνηση αποκλιμάκωσης.