Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: Η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει

Εξαδάκτυλος: Η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει
Εξαδάκτυλος: Ο καθηγητής ανέφερε ότι η μετάλλαξη Δέλτα πρόκειται να κυριαρχήσει στην Ελλάδα στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Σχετικά με την μετάλλαξη Δέλτα και την επικείμενη αύξηση των κρουσμάτων μίλησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος έχει αναφέρει πως υπάρχει πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα στην παραλλαγή.

Πιο συγκεκριμένα, τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για ακόμη μια φορά σχετικά με τους εμβολιασμούς ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των ειδικών Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

“Η κοινωνία είναι ανοιχτή σε όλη τη δραστηριότητα”

Μιλώντας στο OPEN ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τόνισε ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει ενώ ανέφερε ότι η αυξητική τάση των κρουσμάτων ήρθε νωρίτερα απ’ ότι υπολογιζόταν, καθώς η πρόβλεψη για τα 2.000 κρούσματα ημερησίως δεν αναμενόταν αρχικά για το χρονικό διάστημα το οποίο διανύουμε.

Όπως αναφέρουν ειδικοί θα πρέπει να έρθουν άμεσα περιοριστικά μέτρα καθώς η Μετάλλαξη Δέλτα απλώνεται στην χώρα και είναι άκρως μεταδοτική.

Ο κ. Εξαδάκτυλος ανέφερε επίσης ότι αυτή τη στιγμή η κοινωνία είναι ανοιχτή σε όλες τις δραστηριότητες και αυτοί οι αριθμοί θα αυξάνονται. Γι’ αυτό το λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου απηύθυνε επείγουσα έκκληση για τον εμβολιασμό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι άνω των 50 ετών πρέπει να εμβολιαστούν τις επόμενες 5 – 6 ημέρες.

«Τέλη Αυγούστου θα φτάσουμε στο 70%»

Ο κ. Εξαδάκτυλος μίλησε και για την πορεία των εμβολιασμών. Υποστήριξε ότι ο ρυθμός δεν πρέπει να μειωθεί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Αν όλα πάνε καλά, προς το τέλος του Αυγούστου αναμένεται να έχουμε φτάσει σε ένα ποσοστό της τάξης του 70%.

«Έχουμε ένα 37,3% πλήρως εμβολιασμένων και ένα 11% με την πρώτη δόση, γι’ αυτό έχουμε αυτά τα μέτρα που έχουμε. Οι εμβολιασμοί τρέχουν με 1% την ημέρα και μπορεί να τρέξουν και με 1,5%. Έχουμε εμβολιασμούς και με το μονοδοσικό. Να μην έχουμε μείωση του ρυθμού τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και να μη μειωθούν οι ρυθμοί επειδή όσοι επιθυμήσουν θα εξαντληθούν και θα έχουμε ανθρώπους αναβλητικούς με τον εμβολιασμό. Μπορούμε να φτάσουμε στο 70% τέλη Αυγούστου. Αν συνεχίσουμε με 1% τη μέρα, μετά από 60 ημέρες θα προστεθεί ένα ακόμα 30%», εξήγησε.

«Από σοβαρή νόσηση και θάνατο οι εμβολιασμένοι δεν διατρέχουν κίνδυνο», υπογράμμισε.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments