Ελλάδα

Μετάλλαξη Δέλτα: Για την τρίτη δόση του εμβολίου ετοιμάζονται οι φαρμακευτικές

Μετάλλαξη Δέλτα: Για την τρίτη δόση του εμβολίου ετοιμάζονται οι φαρμακευτικές
Μετάλλαξη Δέλτα: Ενόψει της νέας μετάλλαξης, οι φαρμακευτικές εταιρείες ήδη προετοιμάζουν την απάντησή τους μέσω μίας τρίτης δόσης από τα εμβόλιά τους.
Μετάλλαξη Δέλτα: Ενόψει της νέας μετάλλαξης, οι φαρμακευτικές εταιρείες ήδη προετοιμάζουν την απάντησή τους μέσω μίας τρίτης δόσης από τα εμβόλιά τους.

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η παγκόσμια ιατρική κοινότητα ώστε να αποτρέψει τις δραματικές συνέπειες από την μετάλλαξη Δέλτα που επικρατεί ήδη σε ορισμένες χώρες. Υπενθυμίζουμε πως τα κρούσματα χθες Σάββατο ανήλθαν σε 2.237, ενώ τα κρούσματα στην Αττική ήταν 1.239. Στη Βρετανία, για παράδειγμα, η μετάλλαξη Δέλτα ανέτρεψε τα θετικά δεδομένα, ανεβάζοντας επικίνδυνα το επιδημιολογικό φορτίο, γεγονός που αποτυπώνεται στα κρούσματα των τελευταίων ημερών, τα οποία είναι σταθερά πάνω από 30.000.

Μετάλλαξη Δέλτα: Αγώνας δρόμου κατά της ινδικής μετάλλαξης

Αύξηση κρουσμάτων επέφερε η ινδική μετάλλαξη και στο Ισραήλ, ενώ δεν είναι λίγες οι χώρες που «βγάζουν από τα συρτάρι» τα μέτρα της άνοιξης και τα ενεργοποιούν για να προλάβουν το νέο κύμα πανδημίας που φαίνεται να βρίσκεται προ των πυλών.

Μετάλλαξη Δέλτα

Οι εμβολιαστικές εκστρατείες «τρέχουν», όμως υπάρχουν και πολλοί πολίτες που αρνούνται να εμβολιαστούν, με αποτέλεσμα να είναι πιο ευάλωτοι στον ιό, καθιστώντας πιο πιθανή τη διασπορά του σε άλλους.

Μετάλλαξη Δέλτα: Τι συμβαίνει όμως και με εκείνους που έχουν εμβολιαστεί;

Τι συμβαίνει όμως και με εκείνους που έχουν εμβολιαστεί; Σύμφωνα με την πλειονότητα των επιστημονικών απόψεων, τα ενέσιμα σκευάσματα προστατεύουν ως ένα σημαντικό βαθμό από την ινδική παραλλαγή, κυρίως από τη σοβαρή νόσηση.

Είναι πιθανό, όμως, να μολυνθεί κανείς από τη μετάλλαξη, αλλά θα νοσήσει σαφώς πιο ελαφριά από ότι εάν δεν είχε εμβολιαστεί. Μετάλλαξη Δέλτα

Αυτή τη στιγμή η επιστημονική κοινότητα εστιάζει στην τρίτη δόση του εμβολίου που θα έχει ως σκοπό την υψηλότερη θωράκιση απέναντι στο ινδικό στέλεχος.

Νέα εμβόλια από Pfizer και BioNTech

Η αμερικανική εταιρεία Pfizer και η γερμανική BioNTech ανακοίνωσαν ότι αναπτύσσουν ένα νέο εμβόλιο -στην ουσία μια αναβάθμιση του υπάρχοντος εμβολίου τους- που στοχεύει ειδικά στην πιο μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού και σκοπεύουν να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές του τον Αύγουστο.

Οι δύο εταιρείες -που θα είναι οι πρώτες οι οποίες σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα εμβόλιο ειδικά κατά της Δέλτα- θεωρούν ότι αυτό θα αποτελέσει ένα έξτρα όπλο στην περίπτωση που μια ενισχυτική δόση του υπάρχοντος εμβολίου τους αποδειχθεί ανεπαρκής κατά της Δέλτα.

Παράλληλα, ανέφεραν ενθαρρυντικά αποτελέσματα από μελέτες ανθρώπων που έλαβαν μια τρίτη ενισχυτική δόση του υπάρχοντος εμβολίου τους. Η έξτρα δόση, έξι μήνες μετά τη δεύτερη αύξησε την ισχύ των αντισωμάτων κατά του αρχικού στελέχους του ιού και κατά της παραλλαγής Βήτα («νοτιοαφρικανικής») κατά πέντε έως δέκα φορές.

Μετάλλαξη Δέλτα: Η αποτελεσματικότητα του τωρινού εμβολίου

Η αποτελεσματικότητα του τωρινού εμβολίου μπορεί να μειώνεται ένα εξάμηνο μετά τη χορήγηση του και γι’ αυτό, σύμφωνα με τις δύο συνεργαζόμενες εταιρείες, μπορεί να χρειάζεται ενισχυτική δόση ιδίως κατά των παραλλαγών του κορωνοϊού. Τα σχετικά στοιχεία, που δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί, πρόκειται να υποβληθούν στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ μέσα στις επόμενες εβδομάδες, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για να πάρουν την έγκριση χορήγησης ενισχυτικής δόσης, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», το πρακτορείο Ρόιτερς και τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς». Μετάλλαξη Δέλτα

«Η Pfizer εμφανίζει έναν οπορτουνισμό, βασίζοντας την ανακοίνωση της σε πολύ πρώιμα και ‘αχώνευτα’ στοιχεία από το Ισραήλ. Το πότε θα έλθει η σωστή ώρα για ενισχυτικές δόσεις, είναι μια απόφαση που δεν θα την πάρει η εταιρεία», δήλωσε ο ιολόγος Τζον Μουρ της Ιατρικής Σχολής Weill Cornell της Νέας Υόρκης.

Το υπό ανάπτυξη νέο εμβόλιο κατά της Δέλτα θα στοχεύει σε όλη την πρωτεΐνη-ακίδα του κορωνοϊού και όχι μόνο σε ένα μέρος της όπως έως τώρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments