Ελλάδα

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αναστολή εργασίας για τους ανεμβολίαστους

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αναστολή εργασίας για τους ανεμβολίαστους
Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Κατόπιν του μηνύματος του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε η έναρξη ισχύος του για τους οίκους ευγηρίας.

Διάγγελμα έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το οποίο περιελάμβανε τις ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού. Ενημέρωση για την πανδημία έκανε σήμερα και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός στο μήνυμα του  τόνισε χαρακτηριστικά πως καθίσταται υποχρεωτικός ο άμεσος εμβολιασμός των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, που είναι και η πιο ευπαθής κατηγορία. Κορωνοϊός μέτρα

Σε αναστολή όσοι δεν συμμορφωθούν

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως αυτοί που δεν θα το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από τις 16 Αυγούστου και μετά και αυτό γιατί όπως τόνισε χαρακτηριστικά «δεν γίνεται αυτοί οι οποίοι υποτίθεται ότι προστατεύουν εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο, να είναι οι ίδιοι πιθανοί φορείς αυτού του κινδύνου». Παράλληλα τόνισε πως από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

«Είναι αδιανόητο, για παράδειγμα, ένας ανεμβολίαστος νοσηλευτής να φροντίζει έναν ανοσοκατεσταλμένο καρκινοπαθή ασθενή. Είμαι σίγουρος ότι με αυτήν την απόφαση συμφωνεί το μεγάλο μέρος της κοινωνίας» και ζήτησε από όλα τα κόμματα να το στηρίξουν χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις.

Τέλος για τις Ένοπλες Δυνάμεις τόνισε πως μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους. Όποτε το θελήσουν οι πρώτοι και με τη στράτευσή τους οι δεύτεροι. Κι αυτό γιατί η ζωή στο στράτευμα είναι από τη φύση της ομαδική και συνεπώς ο συγχρωτισμός είναι αναπόφευκτος.

Την Τρίτη η εξειδίκευση των νέων μέτρων

Χαρακτηριστικά είπε:

«Πρώτον, καθίσταται υποχρεωτικός ο άμεσος εμβολιασμός των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, που είναι και η πιο ευπαθής κατηγορία. Όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά. Γιατί δεν γίνεται αυτοί οι οποίοι υποτίθεται ότι προστατεύουν εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο, να είναι οι ίδιοι πιθανοί φορείς αυτού του κινδύνου.

Δεύτερον, από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Είναι αδιανόητο, για παράδειγμα, ένας ανεμβολίαστος νοσηλευτής να φροντίζει έναν ανοσοκατεσταλμένο καρκινοπαθή ασθενή. Είμαι σίγουρος ότι με αυτήν την απόφαση συμφωνεί το μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Και ζητώ από όλα τα κόμματα να τη στηρίξουν χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις.

Η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει αύριο Τρίτη 13 Ιουλίου στις 12:30, στο Υπουργείο Υγείας, από τον Υπουργό Υγεία Βασίλη Κικίλια, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments