Διεθνή

Αίγυπτος: Κακούργημα η σεξουαλική παρενόχληση κατά γυναικών

Αίγυπτος: Κακούργημα η σεξουαλική παρενόχληση κατά γυναικών
Αίγυπτος: Η τροπολογία ορίζει ότι η ελάχιστη ποινή αυξάνεται σε κάθειρξη επτά ετών σε περίπτωση επιβαρυντικών περιστάσεων (για παράδειγμα χρήση όπλου ή ομαδική παρενόχληση), σύμφωνα με τα δημοσιεύματα

Σημειώνεται πως οι ποινές ανέρχονται σε τουλάχιστον πέντε έτη κάθειρξης, αντί για ενάμισι έτος που ίσχυε μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης, η τροπολογία ορίζει ότι η ελάχιστη ποινή αυξάνεται σε κάθειρξη επτά ετών σε περίπτωση επιβαρυντικών περιστάσεων (για παράδειγμα χρήση όπλου ή ομαδική παρενόχληση). Αίγυπτος: Κακούργημα πλέον η σεξουαλική παρενόχληση κατά γυναικών

Σε έρευνες που έγιναν από τα Ηνωμένα Έθνη, οι περισσότερες από τις γυναίκες που κατέθεσαν τις μαρτυρίες τους, είπαν ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής βίας, από παρενόχληση στο δρόμο μέχρι και βιασμό, στη συντηρητική Αίγυπτο. Το κίνημα #Metoo στην Αίγυπτο έχει αποκτήσει δυναμική από πέρυσι, με πολλές γυναίκες να καταγγέλλουν περιστατικά σεξουαλικά καταχρηστικής συμπεριφοράς.

Σοκ στην Ηλιούπολη: Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν ο αστυνομικός και ο πατέρας που εξέδιδαν και κρατούσαν αιχμάλωτη τη 18χρονη.

Σοκ στην Ηλιούπολη από μία καταγγελία 18χρονης κοπέλας, η οποία ανέφερε ότι αστυνομικός τη βίαζε και την εξέδιδε. Νωρίτερα το μεσημέρι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, τόσο ο πατέρας, όσο και ο αστυνομικός.Πιο συγκεκριμένα, με χειροπέδες στα χέρια οδηγήθηκαν την Κυριακή το πρωί στο γραφείο του εισαγγελέα, στη Σχολή Ευελπίδων, ο πατέρας και ο αστυνομικός που φέρονται να εξέδιδαν τη 19χρονη κοπέλα από την Ηλιούπολη.

Η 19χρονη, σε μία μαραθώνια κατάθεση, αποκάλυψε τη φρίκη που βίωνε, καθώς, όπως η ίδια δήλωσε,ο πατέρας της την κακοποιούσε και την υποχρέωνε να επιδίδεται σε σεξουαλικές πράξεις μέσα στο ίδιο το σπίτι τους, ενώ ο αστυνομικός την κακοποιούσε, τη βίαζε και την εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση.

Πώς κατάφερε να αποδράσει από το σπίτι της φρίκης

Το κορίτσι, που κατάφερε να αποδράσει απο το κολαστήριο της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου Ηλιούπολης οπου την είχε φυλακίσει ο 41χρονος αστυνομικός και άγρια χτυπημένη να ζητήσει βοήθεια απο την υπάλληλο μιας καφετέριας περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια στους «Αδιάφθορους» όλα όσα φρικτά υπέστη.

Μαζί με τον αστυνομικό, ο οποίος υπηρετούσε στις πεζές περιπολίες στην Αθήνα και τελεί σε κατάσταση αργίας με απόλυση για σωματική βλάβη και εμπορία ανθρώπων, απειλή και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και την ενδοοικογενειακή βία, συνελήφθη και ο πατέρας της κοπέλας, ο οποίος όπως προέκυψε από την εξέτασή της στους αστυνομικούς, από την ηλικία των 11 έως 17 ετών, με ξύλο και απειλές εξανάγκαζε το κοριτσάκι σε γενετήσιες πράξεις μέσα στο σπίτι τους. Το παιδί, μετά τη μαραθώνια κατάθεσή του στους αστυνομικούς, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις, ενώ αναμένεται να γίνει και ιατροδικαστική εξέταση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments