Πολιτική

Σκέρτσος: 6 στους 10 ενήλικους έχουν εμβολιαστεί

Σκέρτσος: 6 στους 10 ενήλικους έχουν εμβολιαστεί
Σκέρτσος: Στατιστικά στοιχεία για τους εμβολιασμούς ανήρτησε στο Facebook ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Στατιστικά στοιχεία για την πορεία του εμβολιασμού έδωσε στην δημοσιότητα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Ακης Σκέρτσος. Να θυμίσουμε ότι είχε αναφερθεί στους ανεμβολίαστους και ότι η δωρεάν διάθεση των self test θα συνεχιστεί από τα κανάλια διανομής.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σκέρτσος γνωστοποίησε μέσω ανάρτησής του στο Facebook, ότι μέχρι στιγμής το 60% του ενήλικου πληθυσμού στη χώρα συμμετέχει στην εμβολιαστική εκστρατεία -δηλαδή είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε έχουν κλείσει το ραντεβού τους για την πρώτη δόση. Αυτό που τονίζει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ είναι ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα, με στόχο να νικήσουμε τον κορωνοϊό. Άκης Σκέρτσος

Η ανάρτηση του Ακη Σκέρτσου

«Συμμετοχή πολιτών που έχουν κάνει μια δόση ή έχουν κλείσει το πρώτο ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, ανά ηλικιακή ομάδα του πληθυσμού:

✅ 18-29 ετών 👉🏻 1 στους 3 (33,6%) / 471 χιλιάδες από 1,401 εκ. πολίτες ✅ 30-44 ετών 👉🏻 1 στους 2 (47,2%) / 1,006 εκ. από 2,133 εκ. πολίτες ✅ 45-59 ετών 👉🏻 2 στους 3 (64,2%) / 1,487 εκ. από 2,316 εκ. πολίτες ✅ 60 ετών και άνω 👉🏻 3 στους 4 (75,8%) / 2,312 εκ. από 3,069 εκ. πολίτες

Συνολικά 5,3 εκ. πολίτες δηλαδή 60% του ενηλίκου πληθυσμού συμμετέχει έως τώρα στην εθνική εμβολιαστική εκστρατεία. Μπορούμε και πρέπει να πάμε καλύτερα για να νικήσουμε οριστικά και μια ώρα αρχύτερα τον ιό και τις μεταλλάξεις του».

Σχετικά με το στόχο της ανοσίας

Επιπλέον, «οι στόχοι που τέθηκαν εξαρχής, λαμβάνοντας πάντα υπόψη την αρχικά περιορισμένη διαθεσιμότητα των εμβολίων, επιτεύχθηκαν», επισημαίνει παραθέτοντας και τους στόχους: έως το τέλος Ιουνίου τουλάχιστον το 50% των δικαιούχων εμβολιασμού να έχει κάνει μια τουλάχιστον δόση -«και, πράγματι, στις 30 Ιουνίου 2021, το 56% των ενηλίκων πολιτών είχε κάνει την πρώτη δόση, ενώ εξ αυτών το 44% ήταν πλήρως εμβολιασμένο». Ακόμη, η κυβέρνηση είχε θέσει το στόχο για έως και 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς το μήνα -«και πράγματι ο στόχος αυτός υπερκαλύφθηκε κατά τον Μάιο και τον Ιούνιο, με τους ημερήσιους εμβολιασμούς να υπερβαίνουν τις 100.000».

Ενώ ως προς το στόχο της ανοσίας, υπενθυμίζει το στόχο για ποσοστό 70 – 75% έως το τέλος του καλοκαιριού -«και αυτό είναι πράγματι εφικτό, καθώς η πρόσβαση στα εμβόλια είναι πλέον καθολική για όλες τις ηλικίες, εμβόλια και ραντεβού υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα -ακόμη και την αμέσως επόμενη ημέρα για όποιον ενδιαφέρεται να εμβολιαστεί- και ο μηχανισμός υποδοχής είναι αποδεδειγμένα άρτια οργανωμένος».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments