Ελλάδα

Ηλίας Μόσιαλος: Επιρρίπτει ευθύνες στους ιατρικούς συλλόγους για τα fake news

Ηλίας Μόσιαλος: Επιρρίπτει ευθύνες στους ιατρικούς συλλόγους για τα fake news
Ηλίας Μόσιαλος: Ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας επιρρίπτει ευθύνες στους ιατρικούς συλλόγους για τα fake news των εμβολίων.

Δριμεία κριτική για τη στάση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στους γιατρούς που διακινούν ψευδείς ειδήσεις γύρω από την πανδημία εξαπέλυσε ο Ηλίας Μόσιαλος. Να θυμίσουμε ότι ο καθηγητής είχε μάλιστα τονίσει πως είναι μικρή η πιθανότητα μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχουν άποψη για συναδέλφους τους που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις;» αναρωτήθηκε ο κ. Μόσιαλος σε ανάρτησή του στα social media, ενώ στη συνέχεια υποστήριξε πως αν δεν έχουν τότε «ας αποποιηθούν τον ρόλο τους ως θεσμικοί σύμβουλοι του υπουργείου Υγείας».

Σχετικά με τις δηλώσεις του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ

Παράλληλα, ο Ηλίας Μόσιαλος πήρε θέση υπέρ των δηλώσεων του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για τις συγκεντρώσεις των «αρνητών» που πραγματοποιήθηκαν χθες.

Όπως τόνισε ο μητροπολίτης Πειραιώς, «χθες, 2-3 χιλιάδες συμπολίτες μας, πήραν το σταυρό και τη σημαία, τα σύμβολα του έθνους μας, υπερασπιζόμενοι τον εχθρό που πλήττει τη ζωή μας, τον κοροναϊό. Το θάνατο δηλαδή. Χρειάζεται πνευματική αφύπνιση από όλους μας. Μένω έκθαμβος από αυτά τα γεγονότα».

Ο καθηγητής του LSE στην ανάρτησή του προσυπέγραψε τη δήλωση του μητροπολίτη σχολιάζοντας: «Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ είπε τα αυτονόητα».

Σχετικά με μία νέα έρευνα για εμβόλια

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως όχι μόνο σε αυτές τις 15 εβδομάδες αλλά ακόμα και μετά το πέρας της μελέτης, δεν είχαν σημάδια επιβράδυνσης της βλαστικής δραστηριότητας στους λεμφαδένες των εμβολιασμένων. Δηλαδή, η εργασία βρήκε σταθερά χαρακτηριστικά μιας ισχυρής κυτταρικής παραγωγής. Αυτό μεταφράζεται δηλαδή σε επίμονη κυτταρική μνήμης και ανοσοαπόκρισης κατά του κορωνοϊού που θα μπορούσε να είναι προστατευτική για τα επόμενα χρόνια.

Αν και απαιτείται περισσότερη έρευνα, τα ευρήματα μας δίνουν στοιχεία πως τα περισσότερα άτομα που έχουν κάνει mRNA εμβόλια μπορεί να μην χρειάζονται πρόσθετο εμβόλιο για αρκετό καιρό, εκτός εάν το SARS-CoV-2 εξελιχθεί σε νέες μορφές ή παραλλαγές που μπορούν να αποφύγουν την ανοσία που προκαλείται από το εμβόλιο

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να εμβολιαστούμε: για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά και για να σταματήσουμε την εξάπλωσή του κορονοϊού, ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες να εμφανιστούν ανεξέλεγκτες μεταλλάξεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments