Ελλάδα

Καπραβέλος: 1 εκατομμύριο ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν από τη μετάλλαξη Δέλτα

Καπραβέλος: 1 εκατομμύριο ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν από τη μετάλλαξη Δέλτα
Καπραβέλος: Σήμα κινδύνου για τους ανεμβολίαστους από το διευθυντή της ΜΕΘ του «Παπανικολάου».

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος προειδοποιεί τους ανεμβολίαστους πως διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο να εκτεθούν στη μετάλλαξη Δέλτα.

Καπραβέλος: Επιτακτική ανάγκη η επιτάχυνση των εμβολιασμών

Η επιτάχυνση των εμβολιασμών είναι επιτακτική ανάγκη για να μην δημιουργηθούν μεταλλάξεις που θα επιτεθούν σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, δήλωσε ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Βλέπω φόβο και ανησυχία, δεν βλέπω κίνημα», σχολίασε αναφορικά με τις χθεσινές διαμαρτυρίες κατά του εμβολιασμού και τόνισε: «Δεν μπορώ να δεχτώ την όποια αντίδραση σε κανόνα που προστατεύει την ανθρώπινη ζωή. Εμείς οι υγειονομικοί πρέπει να συμβάλλουμε με την πειθώ μας ότι μοιράζονται όπλα για προστασία της δημόσιας υγείας».

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς κι ενώ ανοίγει η πλατφόρμα ραντεβού για εφήβους 15 – 17 ετών ο κ. Καπραβέλος επεσήμανε ότι θα ήταν ανεπίτρεπτο να συνεχίσουμε να κλείνουμε σχολεία και να έχουμε εκπαιδευτικούς που δεν είναι εμβολιασμένοι. «Πρέπει και οι ίδιοι να σκεφτούν ότι σε χώρο συνάθροισης η καθολικότητα του εμβολιασμού απαιτείται ως ενέργεια για το μέλλον της Ελλάδας», ανέφερε.

Καμπανάκι για επτά προορισμούς

Μέχρι στιγμής στο επίκεντρο είναι κυρίως τρεις ταξιδιωτικοί προορισμοί, οι οποίοι παρουσιάζουν αυξητική τάση στα κρούσματα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η Κρήτη μάλιστα παίρνει την αρνητική πρωτιά στα κρούσματα αλλά και στον δείκτη θετικότητας. Με βάση την τελευταία επιδημιολογική έκθεση, την εβδομάδα 5-11 Ιουλίου, η θετικότητα ξεπέρασε το 1% σε αρκετές περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Συγκεκριμένα, στην Ανατολική Αττική έφτασε στο 1,12%, στο Νότιο Τομέα Αθηνών στο 1,39%, ενώ στον Πειραιά κινείται ακριβώς στο όριο «συναγερμού» του 1%. Καπραβέλος

Ακόμη πιο δυσοίωνα εν μέσω και της τουριστικής περιόδου είναι τα δεδομένα για το ίδιο χρονικό διάστημα σε αρκετές περιοχές της περιφέρειας, ανάμεσά τους και νησιά. Μεγάλη «έκρηξη» της διασποράς παρατηρείται στο Ρέθυμνο όπου ο δείκτης θετικότητας εκτοξεύτηκε στο 3,69%, στη Μύκονο με 3,31% αλλά και στα Γρεβενά με 3,12%.

Στην υπόλοιπη χώρα, οι περιφέρειες που βρίσκονται πάνω από το 1% σε ποσοστά θετικότητας είναι οι:

– Ηλεία 1,17% – Ηράκλειο 1,05% – Θήρα 1,27% – Ιωάννινα 1,38% – Καρδίτσα 1,70% – Μαγνησία 1,06% και – Πάρος 1,27%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments