Ελλάδα

Πανελλήνιες 2021: Αύριο οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων

Πανελλήνιες 2021: Αύριο οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων
Πανελλήνιες 2021: Την Παρασκευή πρόκειται να δώσει στην δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας τις βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων.

Την Παρασκευή πρόκειται να ανακοινωθούν οι βαθμοί των υποψηφίων για τα ειδικά μαθήματα για τις Πανελλήνιες 2021. Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες βγήκαν στο φως οι βαθμολογίες των μαθημάτων των Πανελλαδικών. Ακόμη, αύξηση στις βάσεις του 2021 σε 3 από τα 4 πεδία αναμένεται να συντελεστεί, σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ ο Στράτος Στρατηγάκης, μαθηματικός και σύμβουλος σταδιοδρομίας. 

Πιο συγκεκριμένα, οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων και οι βαθμοί επίδοσης στις πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ θα ανακοινωθούν αύριο Παρασκευή, 16 Ιουλίου, στις 11 π.μ., σύμφωνα το Υπουργείο Παιδείας.

Αύριο οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους στην ειδική εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Επίσης, θα λάβουν τη βαθμολογία τους και για τα ειδικά μαθήματα με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν προηγουμένως εγγραφεί στην ειδική εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ, μέσω του gov.gr. Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν οι βαθμοί των δυο νέων Μουσικών μαθημάτων και θα αρχίσει η ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου.

Ποιες σχολές θα εκτοξευθούν

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ΕΡΤ ο κος Στρατηγάκης προβλέπεται άνοδος των βάσεων για τις ιατρικές σχολές, που πέρυσι σημείωσαν αρνητικό ρεκόρ βαθμολογίας αλλά και για τις χαμηλόβαθμες σχολές των τριών, τεσσάρων, πέντε και έξι χιλιάδων μορίων.

Αυτές, εκτίμησε, ότι θα ανέβουν και θα πάνε για το 2ο και 4ο πεδίο τουλάχιστον στα 8.000 μόρια και για το 1ο και το 3ο, τουλάχιστον στα 9.000 μόρια. Για τις μεσαίες στη βαθμολογία σχολές, όπως διευκρίνισε «δεν μπορούμε να ξέρουμε γιατί δεν έχουν βγει τα στατιστικά των επιδόσεων».

Πώς υπολογίζονται τα μόρια

Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων γίνεται με το άθροισμα των γραπτών βαθμών στην 20άβαθμη κλίμακα με προσέγγιση δεκάτου των τεσσάρων πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού, όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται επί δύο (2).

Στο γινόμενο αυτό προστίθενται τα γινόμενα των γραπτών βαθμών των δύο μαθημάτων με τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας, τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται με το εκατό (100).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments