Πολιτική

Κεραμέως: Σημαντικό βήμα ο εμβολιασμός των 15-17 ετών

Κεραμέως: Σημαντικό βήμα ο εμβολιασμός των 15-17 ετών
Κεραμέως: Η υπουργός Παιδείας σε δηλώσεις της μίλησε σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμού για τους 15-17 ετών.

Η Νίκη Κεραμέως μίλησε σχετικά με τον εμβολιασμό των εφήβων και συγκεκριμένα των ηλικιών 15 – 17 ετών. Να θυμίσουμε ότι  μετά από την σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμών ξεκινά σήμερα ο εμβολιασμός των παιδιών που ανήκουν στις ηλικίες 15-17 ετών. Από σήμερα, οι έφηβοι θα μπορούν μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr να κλείσουν το δικό τους ραντεβού για εμβολιασμό με το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech.

Πιο συγκεκριμένα, σημαντικό βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμώς, το άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμού νέων 15-17 ετών, το οποίο έγινε σήμερα το απόγευμα.

Η ανάρτηση

«Από σήμερα τα παιδιά μας, 15 ετών και άνω, μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό. Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα στην εκπαίδευση. Ας την αξιοποιήσουμε», έγραψε στο Twitter η υπουργός Παιδείας.

Πως θα κλείνονται τα ραντεβού

Ο προγραμματισμός θα γίνεται μέσω του emvolio.gov.gr, και με τους κωδικούς taxisnet οποιουδήποτε από τους γονείς ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί, ενώ το ραντεβού θα μπορεί να κλειστεί τόσο ηλεκτρονικά όσο και μέσω ΚΕΠ ή φαρμακείων.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους. Το άνοιγμα της πλατφόρμας αφορά τα παιδιά που είναι γεννημένα έως και 31/12/2005.

Αποτελεσματικό το εμβόλιο στους εφήβους

Το εμβόλιο είναι 100% αποτελεσματικό στους εφήβους, ενώ παρέχει προστασία κατά 96% έναντι της μετάλλαξης Δέλτα. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι ο εμβολιασμός των εφήβων αποτελεί ασφαλές βήμα προς την κανονικότητα της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ζωής και μάλιστα στους νέους που ταλαιπωρήθηκαν κατά την πανδημία.,

Άλλωστε, η κυρία Θεοδωρίδου υπενθύμισε ότι βάσει αμερικανικής μελέτης, η συχνότητα εισαγωγής παιδιών 12-17 ετών σε νοσοκομεία λόγω COVID είναι 2,5 έως 3 φορές μεγαλύτερη από τη συνήθη εποχική γρίπη. Το κύριο χαρακτηριστικό όμως αυτών των ηλικιών είναι κυρίως η διασπορά του ιού στο περιβάλλον, στο οποίο μπορεί να βρίσκονται και άτομα ευάλωτα ή και ανεμβολίαστα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments