Πολιτική

Μιχάλης Αρβανίτης: Συνελήφθη ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής

Μιχάλης Αρβανίτης: Συνελήφθη ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής
Μιχάλης Αρβανίτης: Φέρεται να μην τήρησε τους όρους εγγύησης που του είχαν επιβληθεί.

Π πρώην βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης συνελήφθη σήμερα στην Πάτρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πρώην βουλευτής της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να μην τήρησε τους όρους εγγύησης που του είχαν επιβληθεί από το Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Μιχάλης Αρβανίτης: Ποια είναι η δικαστική απόφαση εναντίον του

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ο Μιχάλης Αρβανίτης είχε κριθεί ένοχος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε ετών, ενώ του είχε αναγνωριστεί ελαφρυντικό. Μιχάλης Αρβανίτης

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πατρών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την υπόθεση της σύλληψής του έχει ενημερωθεί και η εισαγγελία Αθηνών.

Μιχάλης Αρβανίτης: Λίγα λόγια για αυτόν

Γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα, από Πατρινούς γονείς. Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Πάτρα, όπου έζησε τα παιδικά κι εφηβικά του χρόνια. Σύμφωνα με το tempo24, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο πεζικό, ως έφεδρος αξιωματικός.

Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δικηγορούσε στην Πάτρα από το 1977. Είναι ένα από τα παλαιότερα στελέχη της οργάνωσης. Είχε χειριστεί χωρίς αμοιβή αρκετές δικαστικές υποθέσεις που σχετίζονταν με τη Χρυσή Αυγή. Το Μάιο του 2012 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας με το Λαϊκό Σύνδεσμο – Χρυσή Αυγή. Επανεξελέγη στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 και του Ιανουαρίου του 2015. Μιχάλης Αρβανίτης

Η σύλληψη του Χρήστου Παππά

Σε σπίτι στην περιοχή του Ζωγράφου συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς. Ο πρώην βουλευτής που έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλάκισης είχε καταφέρει να διαφύγει της σύλληψης, από τότε που βγήκε η απόφαση για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Μάλιστα στις 22 Οκτωβρίου του 2020, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, μέσω του δικηγόρου του, είχε δηλώσει στις 22 Οκτωβρίου 2020 ότι δεν θα παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές, αρνούμενος να εκτίσει την ποινή του για την κατηγορία της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι ελληνικές αρχές τον έψαχναν σε τουλάχιστον τέσσερις χώρες, ενώ στις 20 Φεβρουαρίου εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψής του και κινητοποιήθηκε και η Ιντερπόλ. Πάντως, όπως αναφερόταν σε ρεπορτάζ του «Βήματος» από τα τέλη Μαϊου, στο μικροσκόπιο των αρχών ήταν και το απλό ενδεχόμενο ο Παππάς να είχε βρει – με τη βοήθεια συνεργατών του – ασφαλές κατάλυμα στη χώρα μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments