Ελλάδα

Μόσιαλος: Οι επιπτώσεις της Μετάλλαξης Δ στους ανεμβολίαστους

Μόσιαλος: Οι επιπτώσεις της Μετάλλαξης Δ στους ανεμβολίαστους
Μόσιαλος: Σχετικά με την μετάλλαξη Δέλτα και τον τρόπο που αυτή θα επηρεάσει τους ανεμβολίαστους μίλησε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας.

Ο Ηλίας Μόσιαλος ανέλυσε μέσω ανάρτησης στο Facebook τον τρόπο που η μετάλλαξη Δέλτα θα επηρεάσει τους ανεμβολίαστους. Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος εμφανίστηκε βέβαιος για το γεγονός ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει, εμφανίστηκε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος. «Το θέμα είναι πόσο μπορούμε να το καθυστερήσουμε στην χώρα μας», ξεκαθάρισε ο καθηγητής. 

Στην επίπτωση που θα έχει η μετάλλαξη Δέλτα σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του νέου κορωνοϊού αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος.

Η ανάρτηση

Ο κ. Μόσιαλος, επικαλείται στοιχεία από την Ολλανδία και συνοδεύει την ανάρτησή του με ένα διάγραμμα στο οποίο φαίνεται η αναλογία μολυσμένων από κορωνοϊού ανά 1.000 άτομα. «Ολλανδία: τα στοιχεία δείχνουν καθαρά την επίπτωση της μετάλλαξης Δέλτα στους ανεμβολίαστους.

Υπάρχει ένα μικρό ποσοστό εμβολιασμένων που θα νοσήσουν από τον κορονοϊό γιατί τα εμβόλια δεν είναι πλέον 100% αποτελεσματικά όπως ήταν με τη μετάλλαξη Άλφα. Αλλά τα εμβόλια των Pfizer/Moderna και της ΑΖ είναι αποτελεσματικά 96% και 92% αντίστοιχα στο να αποτρέπουν τη νοσηλεία μετά τη χορήγηση και των δύο δόσεων», αναφέρει η ανάρτηση του καθηγητή.

Μόσιαλος: Ποιους θα πλήξει το τέταρτο κύμα του κορωνοϊού

«Το έχει πει και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την πρόληψη των νοσημάτων ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει μέχρι τέλος Αυγούστου σε όλες τις χώρες της ΕΕ και θα αποτελεί το 90% των νέων κρουσμάτων», πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Τόνισε ότι το 4ο αυτό κύμα κορωνοϊού θα πλήξει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί και τους ανοσοκατασταλμένους που δεν τους έχουν πιάσει οι 2 δόσεις. Μόσιαλος

Μάλιστα, σημείωσε πως ίσως θα πρέπει να επισπευσθεί η τρίτη δόση για τους ανοσοκατασταλμένους για να προστατευτούν, ενώ ανέφερε πως θα είναι μικρά τα προβλήματα για τους εμβολιασμένους. Υπογράμμισε πως τώρα στόχος στην χώρα μας είναι το 70% του πληθυσμού να έχει κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου μέσα στον Ιούλιο και πως αυτή την στιγμή περίπου το 40% των ατόμων 60-70 ετών που δεν έχει εμβολιαστεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments