Οικονομία

ΔΝΤ: Προβλέπει ανάπτυξη 3,3% το 2021 και 5,4% το 2022 για την ελληνική οικονομία

ΔΝΤ: Προβλέπει ανάπτυξη 3,3% το 2021 και 5,4% το 2022  για την ελληνική οικονομία
ΔΝΤ: Ανάπτυξη τόσο για το 2021 όσο και για το 2022 προβλέπει το ΔΝΤ με έκθεσή του για την ελληνική οικονομία. Πιο συγκεκριμένα, για το 2021 προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 3,3% και 5,4% για το 2022.

Ανάπτυξη τόσο για το 2021 όσο και για το 2022 προβλέπει το ΔΝΤ με έκθεσή του για την ελληνική οικονομία. Πιο συγκεκριμένα, για το 2021 προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 3,3% και 5,4% για το 2022.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ, διαπίστωσε πως παρά την πανδημία οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται σε αρκετούς τομείς αν και με βραδύτητα σε σχέση με το παρελθόν. Την αντίδραση της κυβέρνησης κατά την περίοδο της πανδημίας την χαρακτηρίζει ως έγκαιρη και αποτελεσματική και αναγνωρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση εφάρμοσε ένα από τα μεγαλύτερα δημοσιονομικά προγράμματα στην ΕΕ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και την ανακούφιση επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Ποιες οι μελλοντικές εκτιμήσεις

Αναφορικά με τις μελλοντικές εκτιμήσεις ,το ΔΝΤ σημειώνει πως η κυβέρνηση θα πρέπει να χρησιμοποιήσει του πρόσθετου πόρους που θα εισρεύσουν από το Ταμείο Ανάκαμψης Στοιχεία όπως οι μειώσεις του συντελεστή φόρου εισοδήματος εταιρειών και των προκαταβολών φόρου αποτελούν μέτρα στη σωστή κατεύθυνση, καθώς ενισχύουν τα επενδυτικά κίνητρα και διατηρούν σταθερή ρευστότητα. Ωστόσο, όπως αναφέρει το ΔΝΤ, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στη βελτίωση του μίγματος των δαπανών που περιλαμβάνονται στον Προϋπολογισμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments