Οικονομία

Σταϊκούρας: Μέχρι τέλος του μήνα «έρχονται» 4 δις. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Σταϊκούρας: Μέχρι τέλος του μήνα «έρχονται» 4 δις. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης
Σταϊκούρας: Μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται να εκταμιευθούν 4 δις. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται να εκταμιευθούν 4 δις. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο Κανάλι 1 ανέφερε τα εξής: «Το ταμείο ανάκαμψης εγκρίθηκε, θα γίνει εκταμίευση των πρώτων πόρων αυτό τον μήνα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Εκτιμούμε ότι θα είναι ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα 2/3 είναι επιδοτήσεις και το 1/3 δανεισμός. Εμείς έχουμε ήδη ξεκινήσει και υλοποιούμε έργα πριν καν εγκριθεί το σχέδιο. Χθες ανακοινώσαμε τα πρώτα 12 έργα που εντάσσονται προς υλοποίηση στο Ταμείο Ανάκαμψης. Βελτίωση του εξοπλισμού της ΑΑΔΕ, Σύστημα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού για το Δημόσιο, Επέκταση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, Δίκτυα-Οπτικές ίνες για Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα, Δημόσια Νοσοκομεία και Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, Ενιαία ψηφιακή Υποδομή και επέκταση των ψηφιακών συναλλαγών μεταξύ του Δημοσίου – Επιχειρήσεων και πολιτών, η κατασκευή του Βόρειου Τμήματος του Ε65, Ψηφιοποίηση των Υποθηκοφυλακείων, Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, Αποκατάσταση-Συντήρηση-Ανάδειξη Μνημείων και της Ακρόπολης των Αθηνών και Ψηφιακή Μέριμνα».

«Πράσινο φως» από την Κομισιόν για την εκταμίευση – Τι θα λάβει η Ελλάδα

Η Ελλάδα δικαιούνται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης να λάβει 30,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 17,8 δισ. ευρώ (9% του ΑΕΠ) αφορούν σε επιχορηγήσεις και τα 12,7 δισ. ευρώ (6%-7% του ΑΕΠ) σε δάνεια. Το Σχέδιο «Ελλάδα 2.0» περιλαμβάνει 106 επενδύσεις και 68 μεταρρυθμίσεις που περιγράφονται και κοστολογούνται με ακρίβεια σε 4.104 σελίδες και μέσω των ευρωπαϊκών πόρων αναμένεται να κινητοποιηθούν 60 δισ. ευρώ συνολικές επενδύσεις στη χώρα για τα επόμενα πέντε χρόνια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments