ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Γιάννης Σαρακιώτης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Γιάννης Σαρακιώτης στο pagenews.gr: Η κυβέρνηση έχει σηκώσει ψηλά τα χέρια στο ζήτημα της πειθούς

Γιάννης Σαρακιώτης στο pagenews.gr: Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ νομού Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Opinion Leader, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τα μέτρα στην εστίαση και διασκέδαση.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ νομού Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Opinion Leader, όπου αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα νέα μέτρα στην εστίαση, τα οποία ανακοίνωσε η κυβέρνηση και για τα οποία κυκλοφόρησε και η ΚΥΑ σήμερα.

Γιάννης Σαρακιώτης στο pagenews.gr: Ανησυχούν οι επιχειρηματίες

«Η εστίαση ήταν για πολλούς μήνες ήταν κλειστή. Ο κόσμος δε συρρέει στην εστίαση. Οι επιχειρηματίες κυνηγούν τους πελάτες τους. Τα καταστήματα που απευθύνονται σε άτομα μεγαλύτερων ηλικιών αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Χρήματα για την επανεκκίνηση των εργασιών τους, δεν δόθηκαν», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση στη εστίαση, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση «έρχεται τώρα και τους βάζει να κάνουν και τον έλεγχο».

Τόνισε ακόμη πως ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Τουρισμού, μιλούσαν για covid free νησιά. «Δεν ευθύνονται οι καταστηματάρχες που τα νησιά αρχίζουν να έχουν περισσότερα κρούσματα. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιληφθούν την πραγματική κατάσταση στην κυβέρνηση». Όσον αφορά τα ΜΜΜ, άσκησε κριτική στον υπουργό Μεταφορών, ότι προμηθεύτηκε λεωφορεία χωρίς παράθυρα και κλιματισμό εν μέσω της πανδημίας.

Γιάννης Σαρακιώτης στο pagenews.gr

Σφοδρή κριτική άσκησε και για «εργαλειοποίηση της επιτροπής των ειδικών» από μεριάς της κυβέρνησης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έδωσε λανθασμένο μήνυμα στην υπόθεση με τις μάσκες και δεν άκουσε την επιτροπή.

Γιάννης Σαρακιώτης στο pagenews.gr: Τι δήλωσε για τους εμβολιασμούς και την υποχρεωτικότητα

Ακόμη, αναφέρθηκε αρνητικά και στην υπόθεση με το εμβόλιο της AstraZeneca, όπου ανακοινώθηκε ότι δεν έπρεπε να χορηγηθεί στους κάτω των 60, ενώ τόνισε πως ο ίδιος το είχε ήδη κάνει.

Μιλώντας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τόνισε πως αυτός θα πρέπει να γίνει μόνο για τους υγειονομικούς και τους όσους εργάζονται σε δομές Υγείας και κάλεσε παράλληλα την κυβέρνηση να σταματήσει εκεί. παράλληλα, για τον ίδιο, η κυβέρνηση δεν πρέπει να μη σταματήσει την προσπάθεια πειθούς κάτι για το οποίο όπως δήλωσε φαίνεται να έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά.