Ελλάδα

Κορωνοϊός: Με τοπικά lockdown θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τη διασπορά της πανδημίας

Κορωνοϊός: Με τοπικά lockdown θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τη διασπορά της πανδημίας
Κορωνοϊός: Με μέτρα τοπικού χαρακτήρα σχεδιάζει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τη διασπορά της πανδημίας . Ποια πρόσθετα μέτρα εξετάζονται.

Συνεχίζει την επέλασή του ο κορωνοϊός. Η κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων και σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη όπου προκύπτει η ανάγκη με βάση τους επιδημιολογικούς δείκτες θα γίνεται εφαρμογή μέτρων τοπικού χαρακτήρα. Υπενθυμίζουμε πως χθες Σάββατο, τα κρούσματα στην χώρα ανήλθαν σε 2.652, ενώ στην Αττική εντοπίστηκαν 1.165.

Κυβέρνηση κορωνοϊός: Τα τελευταία δεδομένα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ τα μέτρα θα έχουν  απολύτως τοπικά κριτήρια ανάλογα με την περίπτωση από ένα πακέτο επιλογών το οποίο έχει ήδη διαμορφωθεί.

Οι επιλογές που έχει η κυβέρνηση από αυτό το πακέτο:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα
  • «Σιωπητήριο» στη μουσική
  • Περιορισμός ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση
  • Αναστολή εκδηλώσεων, πανηγυριών, θρησκευτικών λειτουργιών
  • Μάσκες παντού και σε εξωτερικούς χώρους

Υπενθυμίζεται πως από το μεσημέρι του Σαββάτου ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αποφάσισε να προχωρήσει στην αυστηροποίηση μέτρων στη Μύκονο, λόγω της μεγάλης διασποράς του κορωνοϊού.

Ποια νησιά βρίσκονται υπό επιτήρηση

Πέραν της Μυκόνου, οι αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και σε άλλα νησιά τα οποία έχουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, όπως η Πάρος, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ίος. Κορωνοϊός

Έτσι λοιπόν λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές και clusters, η κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών μέτρων για το νησί της Μυκόνου.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Κυβέρνηση κορωνοϊός: Στο απροχώρητο η κατάσταση – εκατοντάδες τα πάρτι

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση στην Μύκονο είχε φτάσει στο απροχώρητο αφού τα πάρτι ήταν όχι μόνο καθημερινά αλλά και εκατοντάδες. Η Αστυνομία από ένα σημείο και ύστερα αδυνατούσε να ανταποκριθεί και κατά συνέπεια αποφασίστηκαν δραστικότερα μέτρα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωναν την Παρασκευή αξιωματικοί: «Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά με την κατάσταση που επικρατεί!». Κορωνοϊός

Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο αποφασίστηκαν τα έκτακτα μέτρα είναι ότι δοκιμάστηκαν οι δομές του νησιού μη μπορώντας να φιλοξενήσουν άλλα κρούσματα. Μάλιστα στο νησί έφτασαν και άλλα κλιμάκια και σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Η Μύκονος την Παρασκευή είχε 40 νέα κρούσματα και 394,71 ανά 100.000 πληθυσμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα στα 100 τεστ, τα 10 βγαίνουν θετικά. Μάλιστα το ξενοδοχείο καραντίνας στο νησί, το οποίο βρίσκεται στην Άνω Μέρα, είναι γεμάτο εδώ και μέρες από ασθενείς.

«Δεν υπάρχει δωμάτιο ούτε για δείγμα», αναφέρει γιατρός από το Κέντρο Υγείας Μυκόνου. Χαρακτηριστικό είναι ότι τουρίστες θετικοί στη νόσο Covid-19 που δεν βρίσκουν κατάλυμα να φιλοξενηθούν, αναγκάζονται να κοιμούνται στις παραλίες!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments