Ελλάδα

Μετάλλαξη Δέλτα: Έκτακτη ανακοίνωση το απόγευμα από τον ΕΟΔΥ

Μετάλλαξη Δέλτα: Έκτακτη ανακοίνωση το απόγευμα από τον ΕΟΔΥ
Μετάλλαξη Δέλτα: Ανησυχία για τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα.

Η μετάλλαξη Δέλτα έχει αρχίσει να κυριαρχεί και στη χώρα μας, με την εξέλιξη αυτή να προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, με τον ΕΟΔΥ να αναμένεται να προχωρήσει σε έκτακτη ανακοίνωση για τις μεταλλάξεις.

Μετάλλαξη Δέλτα: Έκτακτη ανακοίνωση σήμερα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΟΔΥ θα δώσει σήμερα στη δημοσιότητα την έκθεση με τα νεότερα δεδομένα από το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του κορωνοϊού και όχι την Πέμπτη όπως συνήθως γίνεται. Μετάλλαξη Δέλτα

Φαίνεται πως ο αριθμός των μεταλλαγμένων κρουσμάτων αυξήθηκε και γι΄αυτό κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει ανακοίνωση σήμερα.

Μετάλλαξη Δέλτα: Πόσα είχαν εντοπιστεί την περασμένη Πέμπτη

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Πέμπτη (15/7) από τον έλεγχο των 892 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 703 δείγματα μεταλλάξεων του κορωνοϊού, ενώ 174 δείγματα αφορούν σε στελέχη του ιού που βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η πλειονότητα των κρουσμάτων μετάλλαξης αφορούν στο στέλεχος Άλφα, 100 είναι της παραλλαγής Βήτα, 281 ανήκουν στην μετάλλαξη Δέλτα και 2 τη Γάμμα. Μετάλλαξη Δέλτα

Μετάλλαξη Δέλτα: Όσα είχε δηλώσει ο Δημήτρης Θάνος

Όπως είχε αναφέρει ο κ. Δημήτρης Θάνος, πρόεδρος του ΙΙΒΕΑΑ σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην επιτροπή Ερευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, «Σήμερα, όπως θα σας δείξω με τα δεδομένα που εστάλησαν στον Ε.Ο.Δ.Υ. πριν από δύο ώρες, με τα καινούργια δεδομένα, το στέλεχος Δ΄ αντιστοιχεί περίπου στο 50% των καινούργιων κρουσμάτων που ταυτοποιούνται στη χώρα μας» ενώ υπογράμμισε προκειμένου να επισημάνει την ραγδαία εξάπλωση του ιού πως πριν από 2 εβδομάδες τα κρούσματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης ήταν μόλις τέσσερα. Μετάλλαξη Δέλτα

Μάλιστα ανέφερε πως όλα τα δείγματα που εστάλησαν στο εργαστήριο από τα κρούσματα που εντοπίστηκαν πρόσφατα στο νησί της Ιου ήταν της μετάλλαξης «Δ». Ο ίδιος υποστήριξε πως το τέταρτο κύμα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και σε αυτό θα επικρατήσει η Ινδική μετάλλαξη «Δ».

Μετάλλαξη Δέλτα: Η εκτίμηση του Γκίκα Μαγιορκίνη

Αναφορικά με τις μεταλλάξεις στη χώρα μας, ο Γκίκας Μαγιορκίνης είχε δηλώσει πριν λίγες μέρες πως η αίσθηση που έχουν οι ειδικοί είναι ότι έχει υποχωρήσει η μετάλλαξη Α (Βρετανική) και έχει αντικατασταθεί από τη μετάλλαξη Δ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «είναι πάνω από το 60% η επικράτηση της μετάλλαξη Δ στην Ελλάδα και προβλέπεται απίθανο να μην κυριαρχήσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments