Ελλάδα

Πανδημία ενημέρωση: Ξεκινά από αύριο ο κατ’ οίκον εμβολιασμός

Πανδημία ενημέρωση: Ξεκινά από αύριο ο κατ’ οίκον εμβολιασμός
Πανδημία ενημέρωση: Τι τόνισαν η Μαρία Θεοδωρίδου και ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση για την πανδημία. Να θυμίσουμε ότι σήμερα τα κρούσματα ανήλθαν στα 1.834, εκ των οποίων τα 720 εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ ιδιαίτερα ανησυχητική είναι και η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στα οποία εντοπίστηκε η μετάλλαξη Δέλτα.

Η ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την COVID-19 γίνεται από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

Πανδημία ενημέρωση: Τι δήλωσε η Μαρία Θεοδωρίδου

Τον λόγο πήρε πρώτη η Μαρία Θεοδωρίδου η οποία στάθηκε στο γεγονός της Ιεράς Συνόδου, όπου συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Το ερώτημα που τέθηκε ήταν εάν είναι ηθικά αποδεκτό να χορηγούνται εμβόλια κατά της covid-19 που έχουν χρησιμοποιηθεί από εμβρυικά κύτταρα που έχουν διακοπεί. Κανένα από τα εμβόλια δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα, ξεκαθάρισε η κ. Θεοδωρίδου. Επομένως δεν τίθεται ζήτημα χριστιανικής ηθικής, είπε. Στο θέμα εάν τα εμβόλια είναι πειραματικά, απάντησε ότι αυτό δεν ισχύει, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί.

Ο πράος λόγος των εκπροσώπων της Εκκλησίας θα είναι πιο πειστικός από το στεγνό λόγο των επιστημόνων, τόνισε η καθηγήτρια. Παράλληλα τόνισε πως δεν θα μπορούσε να θεωρούνται πειραματικά, καθώς πριν την επίσημη χορήγησή τους στους πληθυσμούς των χωρών δοκιμάστηκαν από εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές.

Πανδημία ενημέρωση

«Το εργαστήριο των μεταλλάξεων είναι ανεμβολίαστοι» πρόσθεσε η κα Θεοδωρίδου, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για όσους ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί.

Πανδημία ενημέρωση: 20.000 ραντεβού για εφήβους 15-17

Στην συνέχεια, τον λόγο ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ξεκίνησε λέγοντας πως το 44% του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του. Ακόμη, τόνισε πως αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό.

Όπως είπε, το ραντεβού θα κλείνει γιατρός του δημοσίου ή και του ιδιωτικού τομέα και θα αφορά αποκλειστικά συμπολίτες μας που δεν μπορούν να μετακινηθούν προς τα εμβολιαστικά κέντρα.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται:

  • άτομα που έχουν σοβαρή έκπτωση της λειτουργικότητάς τους και πολύ μεγάλη δυσκολία μετακίνησης
  • πολίτες που βρίσκονται σε μόνιμο κλινοστατισμό
  • περιπτώσεις βαριάς ψυχικής ή νοητικής νόσου, πχ Αλτσχάιμερ

Ο εμβολιασμός κατ’ οίκον θα πραγματοποιηθεί είτε από ιδιώτες γιατρούς είτε από κινητά συνεργεία της επιχείρησης «Ελευθερία». Όταν κάποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα θα ειδοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα για το πότε θα γίνει ο εμβολιασμός του, τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους. Σημειώνεται ότι οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί θα γίνονται με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως από αύριο οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για να εμβολιαστούν την ίδια μέρα. Όπως εξήγησε, οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν αυθημερόν το ραντεβού του εμβολιασμού τους αρκεί να υπάρχει διαθεσιμότητα στο εμβολιαστικό κέντρο της επιλογής τους.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τόνισε πως όσον αφορά τους εμβολιασμούς των εφήβων ηλικίας 15 έως 17, έχουν ήδη κλειστεί 20.000 ραντεβού.

Δείτε live την ενημέρωση:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments