Διεθνή

Βέλγιο: Στους 36 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Βέλγιο: Στους 36 οι νεκροί από τις πλημμύρες
Βέλγιο: Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί 17 σοροί, ενώ περισσότεροι από 160 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Στους 36 ανέρχονται οι νεκροί στο Βέλγιο από τις πλημμύρες, σύμφωνα με τις αρχές της Βαλλονίας. Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί 17 σοροί, ενώ περισσότεροι από 160 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.

Τουλάχιστον 1.100 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς υδροδότηση και 3.700 χωρίς πόσιμο νερό, σύμφωνα με το rtbf.

Γερμανία: 156 νεκροί από τις πλημμύρες

Στους 156 ανέρχονται οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες που έχουν πλήξει την Γερμανία, όπως ανακοίνωσε το πρωί η αστυνομία. Ο τραγικός απολογισμός από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Γερμανία αυξάνεται καθώς οι νεκροί έχουν φτάσει τους 156 όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η αστυνομία, ανεβάζοντας συνολικά σε τουλάχιστον 183 τον αριθμό των νεκρών από την κακοκαιρία στη δυτική Ευρώπη. Μόνο στο γερμανικό κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου, η τοπική αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωση ότι υπάρχουν 110 νεκροί, συγκριτικά με 98 στον προηγούμενο απολογισμό. Γερμανία πλημμύρες

«Υπάρχουν φόβοι ότι θα προστεθούν και άλλα θύματα», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, κάνοντας επίσης λόγο για τουλάχιστον 670 τραυματίες μόνο σε αυτή την περιοχή.

«Βιβλική» καταστροφή από τις πλημμύρες σε Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο

Εικόνες αποκαρδιωτικές, απέραντη θλίψη για νεκρούς και αγνοούμενους, περισυλλογή για την ανυπολόγιστη οικονομική καταστροφή, αλλά και την κλιματική αλλαγή, συνθέτουν το σκηνικό που αφήνουν πίσω τους οι καταστροφικές πλημμύρες στην κεντρική Ευρώπη.

Οι πλημμύρες στη Γερμανία μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις αυτής της εβδομάδας στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 165 ανθρώπους. Στο Βέλγιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, με τοπικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 27 νεκρούς.

Ο απολογισμός των σφοδρών βροχοπτώσεων και πλημμυρών στη Γερμανία αυξήθηκε περαιτέρω σήμερα, με τη θεομηνία να προκαλεί τον θάνατο τουλάχιστον 133 ανθρώπων στη χώρα, σε μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στη χώρα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στη γειτονική Ολλανδία, οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών παρέμειναν σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής, καθώς τα πλημμυρισμένα ποτάμια απειλούσαν πόλεις και χωριά σε όλη τη νότια επαρχία του Λίμπουργκ.

Φον ντερ Λάιεν για πλημμύρες στην Ευρώπη

Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής απομακρύνθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες, ενώ στρατιώτες, πυροσβέστες και εθελοντές εργάστηκαν με εντατικούς ρυθμούς καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για να ενισχύσουν φράγματα και να αποτρέψουν πλημμυρικά φαινόμενα. Οι Ολλανδοί έχουν έως τώρα αποφύγει μια καταστροφή αυτού του μεγέθους καθώς έως σήμερα το πρωί δεν είχαν ανακοινωθεί θύματα.

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Βέλγιο από τις πλημμύρες που σάρωσαν τη Βαλλονία, όπως αναφέρει το rtl. Ωστόσο, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών, που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής (16/7), οι νεκροί φτάνουν τους 20. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν την αναζήτηση αγνοουμένων.

Λόγω της εθνικής ημέρας πένθους που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλεξάντερ Ντε Κρόο, η πόλη του Ναμούρ αποφάσισε να ακυρώσει τη γιορτή με πυροτεχνήματα που είχε προγραμματιστεί για τις 20 Ιουλίου για την εθνική γιορτή της 21ης Ιουλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments