Πολιτική

Μητσοτάκης εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα παιδιά 12 ετών και άνω

Μητσοτάκης εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα παιδιά 12 ετών και άνω
Μητσοτάκης εμβολιασμοί: Τι προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στην επίσκεψή του στη Μεσσηνία.

Επεκτείνονται οι εμβολιασμοί όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη Μεσσηνία.

Μητσοτάκης εμβολιασμοί: Τι είπε για τα παιδιά άνω των 12 ετών

Συγκεκριμένα, συζητώντας με πολίτες, είπε ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα και για ηλικίες από 12 ετών και πάνω, χωρίς όμως να δώσει μια πιο συγκεκριμένη ημερομηνία σύμφωνα με τις έως στιγμής πληροφορίες που μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μητσοτάκης εμβολιασμοί

Πάντως ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι οι γονείς θα έχουν την ευχέρεια να πάρουν την όποια απόφαση, και πως δεν πρόκειται ποτέ ο εμβολιασμός για τα παιδιά να είναι υποχρεωτικός. «Η κυβέρνηση θα ακούσει τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. «Επείγει και ο εμβολιασμός των νέων μας που αποτελούν σήμερα τον κύριο όγκο των νέων κρουσμάτων που μπορούν να γίνουν επιταχυντές στη επιστροφή μας στην κανονικότητα» δήλωσε στο μεταξύ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί στην Επιτροπή Εμβολιασμών το επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να δώσει ή όχι το «πράσινο φως» στο Μαξίμου.

Μητσοτάκης εμβολιασμοί: Η περιοδεία του πρωθυπουργού στη Μεσσηνία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε αρχικά τον αγροτικό συνεταιρισμό «Ελαιώνα» στους Γαργαλιάνους, η νέα κτιριακή δομή του οποίου βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσης. Βασικά θέματα συζήτησης, κατά την διάρκεια της επίσκεψης στον συνεταιρισμό, ο οποίος πραγματοποιεί εξαγωγές σε Αυστρία και Γερμανία, ήταν οι δυνατότητες που προσφέρει στη Μεσσηνία, η υψηλή ποιότητα του λαδιού που παράγει, η διαχείριση του νερού, καθώς και η μείωση της γραφειοκρατίας. Μητσοτάκης εμβολιασμοί

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, «αυτό το οποίο έχω να πω εγώ είναι ότι από την πρώτη στιγμή είχαμε μία πολιτική η οποία στηρίζεται πρώτον στην ανάγκη να πετύχουμε περισσότερη συνεργασία μεταξύ των παραγωγών, γιατί χρειαζόμαστε μέγεθος, οικονομίες κλίμακος για να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε μεγαλύτερους ‘παίκτες’ από το εξωτερικό» και πρόσθεσε:

«Δεύτερον, αδιαπραγμάτευτη έμφαση στην ποιότητα. Έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε καλύτερες τιμές δεν θα είμαστε ανταγωνιστικοί ποτέ παράγοντας το φθηνότερο προϊόν, αλλά θα είμαστε ανταγωνιστικοί παράγοντας το καλύτερο προϊόν. Τρίτη προτεραιότητα είναι η καθετοποιημένη διαχείριση από το δέντρο μέχρι τη διαχείριση των αποβλήτων αλλά με τρόπο ο οποίος θα είναι φιλικός προς το περιβάλλον».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιο Λιβανό, συζήτησε με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού Νίκο Αθανασόπουλο και τα μέλη του για την πορεία των έργων και τον σχεδιασμό για τη λειτουργία του. Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε μονάδα επεξεργασίας και τυποποίησης φιλέτου σαρδέλας και γαύρου με εξαγωγική δραστηριότητα στην Ευρώπη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments