Πολιτική

Χαρίτσης: Υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές βασικών ειδών

Χαρίτσης: Υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές βασικών ειδών
Χαρίτσης: «Κάθε μέρα που περνάει βλέπουμε υπέρογκες αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης», δήλωσε.

Κυβερνητική παρέμβαση στην αγορά ζητάει ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης ο οποίος καταγγέλλει καταγγέλλει «υπέρογκες αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης».

Χαρίτσης: «Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, η αύξηση των τιμών δυσκολεύει χιλιάδες νοικοκυριά»

Ο κ. Χαρίτσης κάνει λόγο για ακρίβεια και αύξηση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης που δυσκολεύει χιλιάδες νοικοκυριά. «Η ζωή στην Ελλάδα ακριβαίνει. Κάθε μέρα που περνάει βλέπουμε υπέρογκες αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης, στο ρεύμα, στα καύσιμα, σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα» αναφέρει χαρακτηριστικά. Χαρίτσης

Προσθέτει ότι «σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, η αύξηση των τιμών δυσκολεύει χιλιάδες νοικοκυριά» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παρακολουθεί αμέτοχη.

Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση αντί να παρέμβει αποφασιστικά, παρακολουθεί αμέτοχη»

«Η κυβέρνηση αντί να παρέμβει αποφασιστικά, παρακολουθεί αμέτοχη την πρωτοφανή αυτή μετακύλιση του κόστους της κρίσης στα μεσαία στρώματα και στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας» υπογραμμίζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με αναλυτική επίκαιρη επερώτηση που καταθέτουμε σήμερα, ζητάμε: Εντατικούς ελέγχους στην αγορά για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας. Ουσιαστική στήριξη αγροτών, αλιέων και κτηνοτρόφων με μείωση του κόστους ρεύματος και πετρελαίου. Αυστηρή εποπτεία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας-όχι άλλες αυξήσεις ρεύματος στον τελικό καταναλωτή» τονίζει ο κ. Χαρίτσης και προσθέτει:

«Η μάχη κατά της αύξησης του κόστους ζωής είναι μάχη για τη θωράκιση της κοινωνίας, την αντιμετώπιση της κρίσης, την υπεράσπιση εκείνων που απειλούνται με βίαιη φτωχοποίηση. Η κυβέρνηση οφείλει να αφήσει τις επικοινωνιακές φιέστες και να ασχοληθεί επιτέλους με τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού». Χαρίτσης

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί σφοδρή κριτική για τη διαχείριση της πανδημίας

Για παντελή αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στη διαχείριση της τουριστικής περιόδου κάνουν λόγο του ΣΥΡΙΖΑ μετά το τοπικό lockdown της Μυκόνου, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση μεγάλων τουριστικών πακέτων σε όλη τη χώρα.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ζητούν απαντήσεις από την κυβέρνηση για το τι ακριβώς συνέβη και φτάσαμε σε αυτό το σημείο από τη στιγμή που επίσημα οι αρμόδιοι φορείς έλεγαν ότι οι κάτοικοι είναι εμβολιασμένοι κατά 90%. «Ποιοι τελικά ευθύνονται για την μετάδοση του ιού και γιατί δεν ελήφθησαν νωρίτερα μέτρα πριν το νησί αναγκαστεί να κλείσει;» διερωτώνται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, επισημαίνουν ότι τόσο η κίνηση της Γερμανίας να εντάξει την Ελλάδα στις «κόκκινες» χώρες όσο και οι πληροφορίες που υπάρχουν ότι το Ισραήλ ετοιμάζεται να βάλει σε καραντίνα τους πολίτες του που έχουν έρθει διακοπές στην χώρα μας, θα σηματοδοτήσουν το τέλος της τουριστική περίοδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments