Lifestyle

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σαν σήμερα γεννήθηκε η μεγάλη σταρ

Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σαν σήμερα γεννήθηκε η μεγάλη σταρ
Αλίκη Βουγιουκλάκη: Σαν σήμερα γεννήθηκε η μεγάλη σταρ του ελληνικού σινεμά που έκανε όλη την Ελλάδα να την αγαπήσει όσο καμία.

Η Φίνος Φιλμ θέλησε να τιμήσει την αξέχαστη ηθοποιό, Αλίκη Βουγιουκλάκη, δημοσιεύοντας ένα υπέροχο βίντεο με σκηνές από τις πρώτες της ταινίες.

Σαν σήμερα, πριν από 87 χρόνια, γεννήθηκε η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η πιο λαμπρή σταρ και ηθοποιός της χώρας μας. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής ο πατέρας της, Ιωάννης, ήταν νομάρχης, διορισμένος από την κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου και δολοφονήθηκε το 1943 από μέλη του ΕΛΑΣ. Η μητέρα της, Αιμιλία Κουμουνδούρου, ανέλαβε μόνη της υπό δύσκολες συνθήκες να μεγαλώσει τα τρία παιδιά, την Αλίκη, τον Αντώνη και τον Τάκη.

Αλίκη Βουγιουκλάκη – Οι κρυφές εξετάσεις

Το 1952, η Βουγιουκλάκη έδωσε κρυφά από την οικογένειά της εξετάσεις στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε τρία χρόνια μετά με «Λίαν Καλώς», χάνοντας το αριστείο λόγω της αυστηρής βαθμολόγησης του Δημήτρη Χορν. Προτού ακόμη αποφοιτήσει από τη σχολή ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στο θέατρο.

Αλίκη Βουγιουκλάκη Πρωταγωνίστησε σε 42 κινηματογραφικές ταινίες, μεταξύ των οποίων και ορισμένες διεθνείς παραγωγές, οι περισσότερες των οποίων έγιναν τεράστιες εισπρακτικές επιτυχίες και κατάφεραν να εκτινάξουν την καριέρα της στα ύψη και να της αποδοθεί ο χαρακτηρισμός της «Εθνικής Σταρ».

Η Φίνος Φιλμ θέλησε να τιμήσει την αξέχαστη ηθοποιό, δημοσιεύοντας ένα υπέροχο βίντεο με σκηνές από τις πρώτες της ταινίες. «Γεννήθηκε σαν σήμερα, αυτό το δροσερό και ναζιάρικο πλάσμα, που το λένε Αλίκη. Με την απύθμενη γοητεία και την σκληρή δουλειά, έχτισε τον μύθο της έξυπνα και αποφασιστικά, με αποτέλεσμα να παραμένει ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια της ΦΦ και της ελληνικής κινηματογραφίας» συνοδεύει το βίντεο στα social media.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments