Πολιτική

Γεννηματά: Προοδευτική πλειοψηφία με πρωταγωνιστή το Κίνημα Αλλαγής

Γεννηματά: Προοδευτική πλειοψηφία με πρωταγωνιστή το Κίνημα Αλλαγής
Γεννηματά: Σε άρθρο της στην εφημερίδα Το Παρόν, βάζει στόχο την ανάκαμψη του κινήματος μέσω συγκεκριμένων προϋποθέσεων.
Γεννηματά: Σε άρθρο της στην εφημερίδα Το Παρόν, βάζει στόχο την ανάκαμψη του κινήματος μέσω συγκεκριμένων προϋποθέσεων.

Η Φώφη Γεννηματά μίλησε για τα επόμενα βήματα της πορείας του Κινήματος Αλλαγής. Να θυμίσουμε ότι άσκησε δριμεία κριτική για το διάγγελμα του πρωθυπουργού σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.  Σε πρόσφατες δηλώσεις της είχε τονίσει πως «η κυβέρνηση καταργεί εργασιακά δικαιώματα».

Πιο συγκεκριμένα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, σε άρθρο της στην εφημερίδα Το Παρόν θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχει το Κίνημα Αλλαγής την ανάκαμψή του την «Πολιτική Ενότητα στη βάση της Αυτόνομης Πορείας και της Προοδευτικής μας ταυτότητας. Αυτή είναι η πυξίδα μας, το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον είναι το βαρόμετρο των αποφάσεών μας. Στο πλαίσιο αυτό η αποκατάσταση των αδικιών που υπέστη το ΠΑΣΟΚ είναι ηθικό και πολιτικό μας χρέος», όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει.

“Ανοίγουμε τις πόρτες του κόμματός μας σε νέες δυνάμεις”

Η κ. Γεννηματά τονίζει ακόμη πώς με ένα συμβόλαιο τιμής με τη νέα γενιά, όσους έμειναν στην Ελλάδα αλλά και όσους έφυγαν για τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την πραγματική δημοκρατία δεν είναι υπόσχεση, αλλά κοινή αποστολή όλων. «Ανοίγουμε τις πόρτες του κόμματός μας σε νέες δυνάμεις, από την Οικολογία μέχρι την Ανανεωτική Αριστερά, σε δίκτυα πολιτών, σε όσους βιώνουν τις συνέπειες της συντηρητικής πολιτικής, σε όσους δυσπιστούν ή μας εγκατέλειψαν τα χρόνια των δύσκολων επιλογών. Είμαστε όλοι μέρος της ιστορικής δημοκρατικής παράταξης», αναφέρει και υπογραμμίζει: «Και μόνο όλοι μαζί μπορούμε να συνθέσουμε ξανά, με πρωταγωνιστή το Κίνημα Αλλαγής, την προοδευτική πλειοψηφία που έχει ανάγκη η πατρίδα για να πάψει να συμβιβάζεται με το μεταμφιεσμένο παλιό».

Στο σημείο αυτό δηλώνει ότι η ίδια δεν έκανε ούτε θα κάνει συμβιβασμούς καθώς «η αυτόνομη πορεία και η προοδευτική μας ταυτότητα είναι αδιαπραγμάτευτη. Η πορεία μας είναι ταυτισμένη με τις νέες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, που μετά την πανδημία θα γίνουν δυναμικά αιτήματα και διεκδικήσεις. Αυτή είναι η πολιτική και ιστορική μας αποστολή, η επόμενη φάση της μεγάλης μας διαδρομής που δεν πρέπει να ανακοπεί». Προσθέτει πως πρέπει «να εκφράσουμε και να δικαιώσουμε, όσους ελπίζουν, ονειρεύονται και αγωνίζονται για την αξιοπρέπεια, την εθνική υπερηφάνεια, την πρόοδο και την κοινωνική δικαιοσύνη».

“Απέναντι σε αυτόν τον κολοβό και τοξικό δικομματισμό, το Κίνημα Αλλαγής, έχει δώσει έναν δύσκολο και ανηφορικό αγώνα”

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ασκεί δριμεία κριτική στο «δίδυμο Μητσοτάκη – Τσίπρα», όπως αναφέρει. Υποστηρίζει πως «βολεύονται και οι δύο σε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών, διχασμού και εντάσεων. Η πανδημία επιταχύνει τις εξελίξεις. Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να απεγκλωβιστεί από τις δύο “σκουριασμένες άγκυρες” που την κρατούν καθηλωμένη σε λιμνάζοντα νερά».

«Απέναντι σε αυτόν τον κολοβό και τοξικό δικομματισμό, το Κίνημα Αλλαγής, η Δημοκρατική Παράταξη έχει δώσει έναν δύσκολο και ανηφορικό αγώνα. Αφήσαμε πίσω μας τα πέτρινα χρόνια ,της προσπάθειας απαξίας και περιθωριοποίησης μας και μπορούμε τώρα να διεκδικήσουμε ξανά την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη πολιτική σκηνή. Με προορισμό τη Νέα Αλλαγή», τονίζει. Εξηγεί πως «για να μπορέσει ξανά η παράταξή μας να γίνει πρωταγωνιστής δεν φτάνει μόνο η επιστροφή στην ψυχή της Παράταξης. Αλλά χρειάζεται και το πάθος για το μέλλον. Ένα μέλλον που θα εγγυάται σε κάθε πολίτη ότι η ζωή του δεν είναι ένας ανήφορος υποχρεώσεων, καταπίεσης και άγχους, αλλά ευημερίας, απελευθέρωσης και δημιουργίας», όπως επισημαίνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments